Maaşları belli oldu: Türk hakemler İngilizlerden daha fazla kazanıyor

​Maaşları belli oldu: Türk hakemler İngilizlerden daha fazla kazanıyor
​Maaşları belli oldu: Türk hakemler İngilizlerden daha fazla kazanıyor

Süper Lig'de görev yapan hakemlerin ayda kazandıkları ortalama miktar ortaya çıktı. Buna göre; Türk hakemler İngiliz hakemlerden daha fazla para kazanıyor.

Fitbol dergisinin Aralık sayısında Türk hakemlerin aylık kazançlarıyla, Avrupalı hakemlerin aylık kazançlarını karşılaştıran bir araştırma yazısı yayımlandı.

Bu araştırmaya göre Türk hakemler, yaklaşık olarak İspanyol meslektaşlarıyla aynı ölçüde kazanca sahipken, İngiliz meslektaşlarından ise daha çok kazanıyorlar. TFF'nin 1 Nisan 2015'te başlattığı yeni uygulamaya göre; Türkiye'de Cüneyt Çakır,Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek ve Ali Palabıyık sözleşmeli hakem statüsüne geçtiler.

Fırat Aydınus
Fırat Aydınus

Buna göre adı sayılan hakemler, maç başı hariç aylık 15 bin TL sabit ücret almaya başladılar. Sonradan bu uygulamada da düzenlemeye gidildi ve 2017-2018 sezonunda bir hakemin aldığı en yüksek sabit ücret 16.500 TL olurken, en düşük ise 10.725 TL oldu. Sabit maaşlar; hakemlerin tecrübesine, FIFA kokartına ve maçlarda aldıkları görevlere göre değişkenlik gösteriyor.

İngiliz hakem Martin Atkinson
İngiliz hakem Martin Atkinson

ALMANYA ZİRVEDE

Avrupa'nın 6 büyük liginin değerlendirmeye alındığı araştırmada hakemlerin en fazla maaş aldığı lig Almanya Bundesliga. Almanya'yı sırasıyla İtalya, İspanya, Fransa, Türkiye ve İngiltere izliyor.

Alman hakem Felix Brych
Alman hakem Felix Brych

Türkiye'de hakemlerin maç başı aldığı ücret ortalama 2200 Euro. Bu rakam İngiltere'de 1700 Euro. Ancak İngiltere'de hem maçların fazlalığı hem de bir hakemin aynı haftada birden fazla maç yönetebiliyor olması yıllık kazançlarını çok yukarılara taşıyor.