Mersin İdmanyurdu'na şok: 6 puanı daha silindi

​Mersin İdmanyurdu'na şok: 6 puanı daha silindi
​Mersin İdmanyurdu'na şok: 6 puanı daha silindi

TFF 2. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun eski futbolcularına olan borçları sebebiyle 6 puanı daha silindi.

FIFA, TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekibi Mersin İdmanyudu'na 6 puan silme cezası verdi. Mersin İdamnyurdu'nun eskiden takımda olan yabancı oyunculara borçlu olması ve borçlarını ödeyememesi sebebiyle bu cezayı aldığı belirtildi.

Daha önce 20 Eylül'de yine aynı sebepten dolayı 3 puanı silinen Mersin İdmanyurdu'nun, birkaç yabancı oyuncuya olan borçları sebebiyle 6 puanı daha silindi. Şu anda ligde sonuncu sırada bulunan Mersin ekibinin, -6 puanı bulunuyor.

Aldıkları cezayla ilgili konuşan Başkan Hamit İzol; Geçmiş dönemde oynayan, takımda bulunan bazı yabancı oyunculara olan borçlardan dolayı şimdi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Dün itibariyle 6 puanlarının daha silindiğini kaydeden İzol, "Bizim bu cezaya müdahale şansımız olmadı çünkü bu ceza kesinlenmişti. Aslında 9 puan olacaktı ama 3 puana müdahale şansımız oldu ve onu hallettik. Biz hep diyoruz evet transfer tahtası önemli ama bu puan silme cezalarıyla ilgili dosyaları halletmemiz lazım. FİFA affetmiyor ve puanlarımızı siliyor. Şu anda diğer alacaklarla ilgili girişimlerimiz sürüyor ve bir daha puanımız silinmesin diye çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.