Neymar takımı karıştırdı: Cavani'ye büyük ayıp!

Cavani Neymar Dani Alves
Cavani Neymar Dani Alves

Yıldız oyunculardan kurulu PSG'de ilk ego savaşı patlak verdi. Dani Alves ve Neymar bir oldu, Cavani dışlandı...

GZT Spor Dış Haberler – Tarihinin en iddialı kadrolarından birini kuran Paris Saint Germain’de yıldız savaşları başladı.

Birbirinden yetenekli dünyaca ünlü oyuncuları kadrosuna bulunduran Fransız ekibinde ilk ego sürtüşmesi ligin 6. haftasında yaşandı. 2-0 kazanılan Lyon maçına, Neymar – Dani Alves – Cavani üçlüsü arasında yaşanan ‘duran top’ krizi damga vurdu.

Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Edinson Cavani, takım arkadaşı Dani Alves tarafından durduruldu. Alves, serbest vuruşu kullanmak için topu eline alan Cavani’ye tepki gösterdi ve Uruguaylı oyuncudan topu alarak vatandaşı Neymar’a verdi. Barcelona’dan takım arkadaşı olan iki Brezilyalı arasındaki bu dayanışma, Fransızların tepkisini çekti.

Yaşanan duran top krizi, söz konusu frikikle sınırlı kalmadı. Dani Alves – Neymar ikilisinden rövanş almak isteyen Edinson Cavani, 80. dakikada kazanılan penaltı atışında doğrudan topun başına geçti. Penaltıyı Neymar’ın kullanmasına izin vermeyerek gerginliği tırmandıran Cavani, atışı gole çeviremedi.

gzt

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Paris Saint Germain teknik direktörü Unai Emery, oyuncularına net mesajlar verdi. Takımda penaltı atan çok iyi oyuncular olduğunu belirten Emery, oyuncularının kendi aralarında bir seçim yapamaması halinde olaya mühadil olarak penaltıcıyı kendisinin seçeceğini söyledi.

Emery, “Takımda iyi penaltı atan çok oyuncumuz var. Neymar ile Cavani bu sorunu kendi aralarında halledemezlerse, ben devreye gireceğim ve penaltıyı seçeceğim” ifadelerini kullandı.

  • 📌MAÇ KÜNYESİ
  • 🆚Paris Saint Germain 2-0 Lyon
  • 75’ Cavani
  • 86’ Morel (k.k)