NTV Spor satılıyor: Alacak şirket belli oldu

NTV Spor
NTV Spor

Hürriyet'te yer alan habere göre Doğuş Yayın Grubu NTV Spor'un satışı için Discovery Channel ile anlaşmaya vardı.

Uzun süredir satılacağı ve kapanacağı konuşulan Doğuş Yayın Grubu'nun sahibi olduğu NTV Spor kanalı için flaş bir gelişme yaşandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Doğuş Yayın Grubu'nun NTV Spor'un satışı için Discovery Channel ile anlaşmaya vardığı ve imzaların birkaç saat içinde atılacağı öğrenildi. Son imzaların atılacağı toplantıda iki tarafın da avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi.

YAYIN HAYATINA 2008 YILINDA BAŞLAMIŞTI

NTV Spor, Doğuş Grubu bünyesindeki spor kanalı. Kanal, 17 Mart 2008 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.NBA yayın haklarının Doğuş Yayın Grubu'nda olduğu dönemde bazı NBA maçlarını yayınlamıştır. Futbolda Pro League (Belçika Ligi); basketbolda Türkiye millî basketbol takımının maçlarını, Turkish Airlines Euroleague maçlarını, Basketbol Süper Ligi'nden 2-3 maç; voleybolda ise Sultanlar Ligi'nden 2-3 maç yayınlamaktadır.

NTV Spor, 2010 yılı başında Kral TV'nin karasal yayın frekansından yayın yapmaya başlamış ve bu sayede izlenilebilirliğini artırarak tam anlamıyla ulusal bir spor kanalına dönüşmüştür. İleride daha üst düzey liglerin yayın haklarını alarak izleyici oranını yükseltme hedefindedir. Kanal 23 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 16:9 yayın formatına ve tam zamanlı HD yayına geçiş yapmıştır.