Olay faule sadece sarı kart veren hakemin tuttuğu takım ortaya çıktı!

Fenerbahçe Galatasaray Onur Mert
Fenerbahçe Galatasaray Onur Mert

Fenerbahçe - Galatasaray maçında verdiği skandal kararla gündeme oturan hakem Onur Mert'in küfürlü paylaşımları başına dert oldu. Türkiye Futbol Federasyonu soruşturma açmaya hazırlanıyor.

Elit U-17 Ligi’nde Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup ettiği maça damga vuran hakem Onur Mert’in hangi takımlı olduğu ortaya çıktı.

Aslen Mühendis olan Onur Mert, 2015 yılının başından bu yana alt yaş kategorilerinde düdük çalıyor. Bu seviyede ilk maçına 24 Ocak 2015 tarihinde çıkan Onur Mert, yine bir Fenerbahçe – Galatasaray derbisinde görev almış ancak dördüncü hakem olarak sahaya çıkmıştı.

O talihsiz pozisyondan bir kare.
O talihsiz pozisyondan bir kare.

Onur Mert'in Kadıköy'de çekilmiş bir fotoğrafı.
Onur Mert'in Kadıköy'de çekilmiş bir fotoğrafı.

O günden bu yana alt yaş kategorilerine atanan Onur Mert, son olarak orta hakem olarak çıktığı Fenerbahçe – Galatasaray maçında bir skandala imza attı. Galatasaray forması giyen genç oyuncuya yapılan insanlık dışı faule yalnızca sarı kart gösteren Onur Mert, taraflı tarafsız herkesin tepkisini çekti.

Sosyal medyada adeta linç edilen genç hakemin, koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğu ortaya çıktı. Eski paylaşımlarına ulaşılan Onur Mert’in, hakemliğe başlamadan önce rakip takımlara hitaben küfürlü ifadeler kullandığı gün yüzüne çıkarıldı.

O dönemde, şimdiki meslektaşı tecrübeli hakem Fırat Aydınus hakkında da ağır küfürler içeren paylaşımlar yaptığı öğrenilen Onur Mert, kısa süre içinde hesabını kapattı.

Onur Mert'in eski paylaşımları.
Onur Mert'in eski paylaşımları.

HATASINI KABUL ETTİ VE ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkilerin ardından bir açıklama yayınlayan Onur Mert, müsabakanın ardından söz konusu pozisyonu tekrar izlediğini söyledi ve kararının yanlış olduğunu itiraf etti.

Onur Mert ayrıca, hakemliğe başlamadan önce yaptığı paylaşımları da ‘düşüncesizce’ yaptığını kabul ederek tüm futbol camiasından özür diledi. Onur Mert’in özür metninde en dikkat çekici detay, 2012 yılında ağır küfürler ettiği Fırat Aydınus için kullandığı övgü dolu ifadeler oldu.

Onur Mert'in özür metni.
Onur Mert'in özür metni.