Otoriteler aynı görüşte: Pozisyon penaltı mı?

Hüseyin Göçek, Serdar Aziz'e kırmızı kart gösteriyor.
Hüseyin Göçek, Serdar Aziz'e kırmızı kart gösteriyor.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray ile Atiker Konyaspor'u karşı karşıya getiren mücadele yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Galatasaray'ın 90. dakika iki puanı bıraktığı maçta çalınan tartışmalı penaltı kararı geceye damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın açılış maçında Galatasaray ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadeleye damga vuran pozisyon karşılaşmanın son anlarında yaşandı. Atiker Konyaspor forması giyen Skubic, 88. dakikada Serdar Aziz'in ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale neticesinde yerde kaldı.

Bu pozisyonda penaltı noktasını gösteren maçın hakemi Hüseyin Göçek, sarı kırmızılı futbolcuyu da kırmızı kartla cezalandırdı. Galatasaraylı oyuncuların yoğun itirazı neticesinde VAR'a danışan Göçek, kararını değiştirmedi ve penaltı atışında topun başına geçen Skubic skoru 1-1'e getirdi.

  • Galatasaray Serdar Aziz, Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü.
Atiker Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı son dakikada gelen penaltı golünün sevinci böyle yaşadı.
Atiker Konyaspor kalecisi Serkan Kırıntılı son dakikada gelen penaltı golünün sevinci böyle yaşadı.

OTORİTELER 'PENALTI DEĞİL' DİYOR

Fenerbahçeli kimliğiyle tanınan Rıdvan Dilmen maçın ardından yaptığı değerlendirmede söz konusu pozisyonun penaltı olmadığını savundu. Dilmen, "Maçı mükemmel götüren Hüseyin Göçek penaltıyı verdi. Ben olsam VAR'a giderdim, iptal ederdim. Pozisyonun penaltıyla falan alakası yok" ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluş yorumcusu Önder Özen de Rıdvan Dilmen'le aynı görüşte buluşarak pozisyonun penaltı olmadığını savundu. Özen ayrıca söz konusu pozisyonda Galatasaray lehine serbest vuruş verilebileceğini savundu. Önder Özen, "Pozisyon penaltı değil, belki Galatasaray'ın lehine de bir serbest vuruş verilebilirdi." şeklinde konuştu.

Skubic yerde kaldığı pozisyonda kazandığı penaltı atışını kullanıyor.
Skubic yerde kaldığı pozisyonda kazandığı penaltı atışını kullanıyor.

Öte yandan Bünyamin Gezer ve Tugay Kerimoğlu da canlı yayında pozisyonunun penaltı olmadığını dile getirdiler.

"GALATASARAY'IN İKİ PUANI ÇALINDI"

Kendine has üslubuyla bilinen Ahmet Çakar ise söz konusu pozisyon hakkında yine en sert yorumu yapan isim oldu. Ahmet Çakar, Galatasaray'ın 2 puanının çalındığını savundu.

  • İşte şimdi tam anlamıyla Galatasaray hakem mağduru. Yanlış penaltı ve artık talimatlı olduğunu düşündüğüm VAR hakemi, Galatasaray'ın 2 puanını çalmıştır.

SKUBIC NE DEDİ?

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🦁 Galatasaray 90'da yıkıldı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()