Rasim Ozan Kütahyalı neden kovuldu?

​Rasim Ozan Kütahyalı neden kovuldu?
​Rasim Ozan Kütahyalı neden kovuldu?

Boşnaklar hakkında ağza alınmayacak sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'deki işine son verildi. Peki, Rasim Ozan Kütahyalı neden kovuldu?

Beyaz TV, Boşnaklara yönelik hakaretlerde bulunan Rasim Ozan Kütahyalı'nın işine son verdi. Dün akşam Ertem Şener, "Kanal yönetimimizle aldığımız karar doğrultusunda Kütahyalı'nın işine son verildi. O da sarf ettiği sözlerden dolayı son derece pişman" ifadelerini kullandı.

Program yayınladığı saatlerde kanal etrafında bir grup Boşnak vatandaş toplandı. Vatandaşlar Kütahyalı’yı protesto etti. Beyaz TV’nin alınan kararı duyurmasının ardındansa protestocular dağıldı.

Tepkiler yağıyor

Rasim Ozan Kütahyalı’nın sözlerinin ardından Boşnak vatandaşları tepki göstermeye başladı. MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, “Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım” ifadelerini kullandı.

“Savcılarımızı göreve davet ediyorum”

Hidayet Türkoğlu savcıları göreve davet etti.
Hidayet Türkoğlu savcıları göreve davet etti.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise savcıları göreve çağırdı. Türkoğlu, “Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum" dedi.