Rıdvan Dilmen'den Arda Turan açıklaması: "Arda Galatasaray'ın..."

​Rıdvan Dilmen'den Arda Turan açıklaması: "Arda Galatasaray'ın..."
​Rıdvan Dilmen'den Arda Turan açıklaması: "Arda Galatasaray'ın..."

11.haftanın açılış maçında Galatasaray'ın Gençlerbirliği karşısında aldığı 5-1'lik galibiyeti değerlendiren Rıdvan Dilmen Arda Turan'ın transferiyle ilgili de önemli bir açıklamaya imza attı.

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın açılış maçında Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

Galatasaray 11.haftanın açılış maçında Türk Telekom Stadyumu’nda ağırladığı Gençlerbirliğini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci’nin golleriyle 5-1 yenerek, 26 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü. Gençlerbirliği’nin tek golü Scekic’ten geldi.

Maçın ardından %100 Futbol programında değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, Arda Turan transferiyle ilgili de konuştu. İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları:

  • "Galatasaray’a son 2 haftada medya tarafından yapılan baskı çok anlamlı değil. Ligin başında Galatasaray'a 11 maçta 2 beraberlik 1 yenilgi verseler kabul ederdi. 8 maçın sonunda Fenerbahçe'ye karşı Galatasaray'ın sistemi değişti. Trabzon maçında bu değişiklikler devam etti.
  • Bugün de çok enteresan bir diziliş vardı. Tudor kadro kalitesine güveniyor olabilir. Galatasaray zaten favoriydi. Ağır sıklet boksürü gibiydi ve rakibi nakavt etti. Tudor 50. dakikada Başakşehir maçını düşünmeye başladı. Galatasaray’ın önündeki 4 maçı da İstanbul Avrupa yakasında oynayacak. Bu da bir avantaj.
  • Galatasaray 4'lü oynasaydı belki ilk golde Mariano o bölgelerde olamazdı. 5'li orta saha oynamanın faydasını gördüler, çok güzel bir gol kaydettiler. Rodrigues mesela; 5'linin solunda oynayacak bir oyuncu değil. Belhanda geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı. Ben Belhanda'dan bu tarz performansları sezon içinde bekliyorum. 3-4 maç sıkıştırır araya.
  • Serdar Aziz’in cezalı duruma düşmesi Tudor’un planlarını değiştirmiş olabilir. Galatasaray’ın en sağlam ismi Fernando. 4’lü, 3’lü her türlü savunmayı o öndeyken oynayabilirsiniz. Sınırda olan Maicon ve Fernando'yu çıkartması çok doğru Tudor'un. Serdar'ı da çıkaracaktı ama Tolga sakatlandı. Kafa atan Rodallega 3 maç alıp, Feghouli de itip 3 maç ceza alıyorsa, mantıklı değil.
  • Çok sağ bek denendi. Ama Mariano “cuk” diye oturdu. Şimdi sırada “cuk” diye oturacak bir de sol bek gerek. Quaresma, Valbuena, Feghouli bu oyunculara çok saygım var ama geldiğinden bu yana Türkiye liginin bir numarası Ryan Babel. Arda Turan, Galatasaray'ın sol kanadında çok iş yapar. Transfer edilmesi halinde katkı sağlayacağını düşünüyorum."