Rıdvan Dilmen'den derbi yorumu: Fenerbahçe kaybederse lige havlu atar

"Fenerbahçe, derbiyi kaybederse lige havlu atar"
"Fenerbahçe, derbiyi kaybederse lige havlu atar"

Spor yazarı ve yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin evinde Evkur Yeni Malatyaspor'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından gelecek hafta oynanacak derbiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Duayen spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin, Evkur Yeni Malatyaspor galibiyeti sonrasında gelecek hafta oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında konuştu.

Alınan Malatyaspor galibiyeti sonrasında Fenerbahçeli oyuncular için derbinin başladığını ifade eden Dilmen, Türkiye'de derbi havasına giriş yapıldığını belirtti. Fenerbahçe'nin bu akşam aldığı 3-1'lik galibiyetin derbi öncesinde oldukça önemli olduğunu söyleyen Dilmen, Galatasaray derbisinin, Fenerbahçe için ligde ölüm kalım maçı olduğunu ve derbinin kaybedilmesi halinde sarı lacivertlilerin ligde havlu atacağını iddia etti.

Rıdvan Dilmen'in Ntv'de derbi hakkında yaptığı yorumlardan satır başları;

“Fenerbahçe için derbi başladı”

  • "Fenerbahçe puan olarak derbi öncesi rakibinden çok geride. Haftaya oynanacak derbi Fenerbahçeli futbolcular için başladı. Fenerbahçe kazanmak için oynayacaktır. Çünkü puan olarak geride. Fenerbahçe’nin gol atıcıları daha devreye girmedi. Bu gol adedini öndeki oyuncuların paylaşması lazım. Webo, Emeniko, Sow ve Kuyt döneminde atılan golleri hatırlayalım."

“Bu maçlar kafada ve kalpte başlar”

  • "2-0 hatta 1-0’dan sonra psikolojik faktörler vardı. Ozan’ı 2-0 iken pek göremeyebiliriz. Her takımda bir tane uçurtma olacak. Bu eksiklik Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta da var. Topla gelen, topsuz oyuncu yakalayabiliyor. Derbi maçlarda futbolcular 120 dakika bile oynayabiliyor. Bu maçlar kafada ve kalpte başlar… İki takımın teknik direktörü de topu ileride tutmak isteyecek. Hem Galatasaray’ın hem de Fenerbahçe’nin 10 ismi yazılabilir. Antrenörler inşallah şu oynar, bu oynar diye düşünecektir. İnsanlar artık Galatasaray maçını yaşıyor"

“Şimdiki derbiler daha farklı”

  • "Öncedeki dönemle şimdiki dönem derbileri farklı. Kendi taraftarları önünde oynuyor takımlar. Artık ev sahipleri var. Eskiden derbi ortadaydı. Şimdi ev sahibi çok güçlü bir taraftar kitlesiyle ev sahibi avantajını kullanıyorlar. Bu maçın stratejileri çok farklı olacak. Bu maç Şenol Güneş ve Abdullah Avcı’yı da çok ilgilendiriyor. Okan Buruk’un ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Trabzonspor’da Ersun Yanal muhtemelen bırakacaktır. Çünkü çok ciddi bir travma. Beşiktaş ile Başakşehir arasındaki maçta takımlara 1 puan ver, istemezler. Kazanmak isteyeceklerdir."

“Fenerbahçe derbiyi kaybederse lige havlu atar”

  • "Galatasaray stratejisini değiştirmemeli. Onun için zaten liderler. Hiç kimsenin hayal edemediği bir 9.haftaya giriyoruz. Şampiyonluk için iddiaları olan takımlar ortada. Fenerbahçe derbiyi kaybederse havlu atar lige… Uzun bir maraton falan olmaz. Ama Fenerbahçe kazanırsa farklı olur. Bu hafta Beşiktaşlılar, Fenerbahçe’nin kazanmasını isteyecektir."

“Derbinin sonucu tüm takımları ilgilendiriyor”

  • "Derbinin sonucu herkesi ilgilendiriyor. Derbi sonrası Beşiktaş – Başakşehir maçını daha rahat konuşabiliriz. Galatasaray Türkiye’nin en iyi takımlarından biri. En formda Galatasaray, en iyi kadro ise Beşiktaş’ta diye düşünüyorum."