Rıza Çalımbay’dan itiraf: Eto’o Beşiktaş’a gitmek istiyordu

Rıza Çalımbay'dan itiraf
Rıza Çalımbay'dan itiraf

Antalyaspor'un eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, Başakşehir, Beşiktaş, Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin Eto'o'yu istediğini, ancak Eto'o'nun gönlünün Beşiktaş'ta olduğunu söyledi.

TRT Spor'a konuk olan Rıza Çalımbay,Samuel Eto'o ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kamerunlu yıldızın şu ana kadar çalıştığı en profesyonel futbolcu olduğunu belirten Çalımbay, bir dönem Beşiktaş ile adı geçen Eto’o’yu birçok kulübün istediğini ancak yıldız oyuncunun Beşiktaş’a yakın olduğunu dile getirdi.

İşte Rıza Çalımbay’ın Eto’o hakkında yaptığı açıklamalar;

BEŞİKTAŞ İTİRAFI

  • "Bugüne kadar çalıştığım en profesyonel, en iyi oyuncu Eto'o. Müthiş bir profesyonel. Eto’o'yu Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor istiyordu. Eto'nun ise gitme şansı yoktu. İlk isteyen Beşiktaş'tı. Eto’o da Beşiktaş'a gitmek istiyordu açıkçası. Frei ve Ömer gelmek istemeyince, yönetim de Eto'o’yu vermek istemedi. Sonra Başakşehir ve Trabzonspor da devreye girdi. Taraftar bir yandan baskı yaptı yönetime. Sonra da vazgeçildi. Eto'o ile problem yaşamam söz konusu değil. Aramız çok iyiydi. Gördüğüm en profesyonel isim."

FENERBAHÇE'DE İSTEDİ

  • "Fenerbahçe'nin sezon başında Eto'o için ilgisi vardı, ama taraftar çok seviyordu, bırakmazdı"