Ronaldo'yu Juventus'a transfer ettiren o gol!

Cristiano Ronaldo'nun mükemmel röveşata golü.
Cristiano Ronaldo'nun mükemmel röveşata golü.

Cristiano Ronaldo'nun transferi arkasında yatan hikayenin Devler Ligi çeyrek finalinde Juventus'a attığı röveşata golü yatıyor. Juve başkanı Andrea Agnelli, bu golün ardından yöneticilere, 'Artık bu adamı alalım' mesajını gönderiyor ve maç sonrasında sportif direktör Fabio Paratici, Ronaldo'nun menajeri ile temaslara başlıyor ve transfer gerçekleşiyor.

Güzel bir bahar akşamı, takvim 3 Nisan 2018'i gösteriyor. Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalyan devi Juventus, finallere alışkın olan Real Madrid'i ağırlıyor.

Maç çok hızlı başlıyor ve İspanyol ekibi, Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun ayak dışıyla köşeye bıraktığı gol ile 1-0 öne geçiyor.

İki takım bu sonuçla soyunma odasına giderken, ikinci yarının 64. dakikasında Ronaldo , futbolseverlerin aklından çıkmayacak bir röveşata golü atıyor ve durumu 2-0'a getiriyor.

İşta o sansasyonel transferin ilk adımı bu golden sonra başlıyor... Juventus Başkanı Andrea Agnelli, yanındaki yöneticilere şu cümleleri söylüyor:

  • “Bu adamı alma şansımız yok mu? Artık bu adamı alalım!”

Tüm bunlar yaşanırken siyah beyazlı taraftarlar Cristiano'nun röveşata golünü ayakta alkışlıyor. Bu durumdan oldukça etkilenen dünya yıldızının kafasında 'Bir gün Juventus forması giymeliyim!' fikri oluşmaya başlıyor.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

'Juventus'ta forma giymek ister mi?'

Maçın bitmesiyle Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici, Cristiano Ronaldo'nun menajeri Jorge Mendes ile bir görüşme gerçekleştiriyor ve 'Ronaldo'nun, Real Madrid'ten ayrılma şansı var mı? Varsa Juventus'ta oynamak ister mi?' diye soruyor ve an itibariyle ilk temaslar resmi olarak başlıyor.

Mendes ve Ronaldo'dan olumlu yanıt alan İtalyan temsilcisi, İspanyol ekibiyle 117 milyon avro (673 milyon TL) karşılığında anlaşma sağlıyor.

33 yaşındaki Portekizli dünya yıldızı ise 30 milyon avrodan (172 milyon TL) 4 senelik sözleşmeyi onaylıyor ve 10 Temmuz 2018 tarihinde kendisini Juventus'lu yapacak imzayı atıyor.

⚫ Formayı giydi.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()