Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın haklarına rekor fiyat

Devler ligi olarak bilinen Şampiyonlar Ligi ile eski adı UEFA ligi olan Avrupa Ligi’nin yayın haklarına tam tamına 1. 183 milyon Pound bedel ödendi.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin 2018-19 ile 2020-21 sezonları arasında İngiltere'deki yarın haklarını British Telecom aldı. 3 sezonun yayın hakları için British Telecom toplamda 1 milyar 182 milyon Pound (yaklaşık 5.4 milyar TL) ödemeyi kabul etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yayınlanmadığı Avrupa ülkesi bulunmuyor. Avrupa'da en çok izlenen spor dalı olan futbola ilgi yüksek ve buna karşılık yatırım tutarları da günden güne artıyor. Avrupa dışındaki ülkeler dahil olmak üzere toplamda 70 ülkede, 40 farklı dilde yayınlanan Şampiyonlar Ligi yayınlarına büyük meblağlar ödenmeye devam ediyor. Bunun son örneği İngiltere oldu.

Futbolun beşiği olarak nitelendirilen İngiltere'de yayın hakları ihalesi sonuçlandı ve kazanan British Telecom oldu. Yaklaşık 180 ülkede faaliyet gösteren İngiliz Telekomünikasyon şirketi İngiltere'nin önümüzdeki 3 sezonda Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın aldı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin İngiltere'de 2018-19 sezonundan geçerli olmak üzere üç yıllık yayın haklarını BT (British Telecom) aldı. Şirket yıllık 394 milyon Pound ödeyecek. Böylece üç sezon için yapılacak ödeme 1 milyar 182 milyon Pound (Yaklaşık 5.4 milyar TL) olacak.

Format değişti
Şampiyonlar Ligi'nde format değişti. Formatta yapılan değişiklik yeni yayın hakları ihalelerine de olumlu yansıdı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2018-19 sezonunda yeni formata geçilecek ve UEFA sıralamasında ilk dört sırada yer alan ülkelerde ligi ilk dört sırada tamamlayanlar doğrudan gruplara katılacak. Ayrıca maç günleri de iki başlama vuruşu saati olacak. Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları Merkez Avrupa Saati ile 19.00 ve 21.00'de başlayacak. Bu yenilikler, özellikle büyük ligler denilen ülkelerde Şampiyonlar Ligi'nin yayın haklarını dörder takımla katılım garanti olacağından daha değerli kıldı.