Şenol Güneş, Balotelli’yi istememe sebebini açıkladı

​Şenol Güneş, Balotelli’yi istememe sebebini açıkladı
​Şenol Güneş, Balotelli’yi istememe sebebini açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yaz transfer döneminde Mario Balotelli’nin transferini veto etme sebebini açıkladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İtalya'nın köklü spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a konuştu. Başarılı teknik adam; Türk futbolunun gelişiminde hedeflerine kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.

A Milli Takım'ın 2002'de dünya üçüncüsü olmasıyla ilgili soruya Şenol Güneş, "Öğrencilerimi oyunlarını en iyi şekilde sergilemeleri için serbest bırakıyorum. O kadro ve ekiple herkesi şaşırttık. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde sürprize yer yok. Herkes her takımı tanıyor" dedi.

Balotelli’yi neden istemedi?

Balotelli neden transfer edilmedi?
Balotelli neden transfer edilmedi?

Şenol Güneş yaz transfer döneminde Balotelli'yi neden istemediğini de açıkladı. Güneş, "Onu tanıyan arkadaşlarımla görüştüm ve hakkında olumsuz şeyler duydum. Benim için futbolcuların tutumları çok önemlidir. Kısacası benim takımımda oynaması için bir futbolcunun yalnızca yetenekli olması yetmiyor. Bu nedenle transferi kabul etmedim. Balotelli’nin hem saha içinde hem de saha dışında Beşiktaş'a ciddi zararlar verebileceği söylendi. Benzer bir risk Quaresma'da da vardı. Quaresma onu oyundan çıkardığımda kızıyordu. Zamanla bu durum düzeldi. Belki Quaresma gibi Balotelli'de de başarılı olabilirdik, ama O'nu istemedim" ifadelerini kullandı.

“Monoca ile eşit değiliz”

Beşiktaş'ın planları hakkında da konuşan Güneş, "Beşiktaş'ın uzun vadeli planları var ve adım adım ilerliyoruz. Kulüp büyük yatırımlar yapıyor. Türkiye'de baskı var. Monoca, Keita Balde gibi bir yatırım yapabilir. Ancak Türkiye'de siz benzer bir durumda eleştirebilirler. Negredo'yu alıp, Cenk'i oynattığınızda size transferde hata yaptınız deniliyor" dedi.