Spor yazarlarından Beşiktaş'a övgü: Türkiye standartlarının çok üstünde!

'Beşiktaş Türkiye standartlarının üstünde!'
'Beşiktaş Türkiye standartlarının üstünde!'

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde turlamasının ardından spor yazarlarından övgü yağdı. Spor yazarlarının üzerinde ağız birliği ettiği konu ise, Beşiktaş'ın Türkiye standartlarının çok üstünde bir futbol oynadığıydı.

Beşiktaş'ın, dün Porto ile berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider olarak tamamlaması ve bunu Türkiye'de ilk başaran kulüp olması dün geceye damgasını vuran olaydı.

Siyah-beyazlı ekibin ortaya koyduğu performans taraflı tarafsız herkesin takdirini toplarken, bu büyük başarı Avrupa ve Türk basınında geniş yer buldu.

İşte, bu büyük zaferin ardından Türk futbol camiasının duayen isimlerinin yorumları;

Mehmet Demirkol
Beşiktaş Türkiye’deki futbol standartının çok üstünde. Başakşahir de çok iyi futbol oynayan takım ama Avrupa’da göremedik. Beşiktaş bunu burada gösterdi. Ligde oynadığı oyunun ötesine çıkabiliyor. Bunun üzerine düşünmek lazım. Yerli antrenörümüz Şenol güneş’in de büyük başarısıdır bu. Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’de gruptan lider çıkan takım yok.
Mehmet Demirkol Beşiktaş Türkiye’deki futbol standartının çok üstünde. Başakşahir de çok iyi futbol oynayan takım ama Avrupa’da göremedik. Beşiktaş bunu burada gösterdi. Ligde oynadığı oyunun ötesine çıkabiliyor. Bunun üzerine düşünmek lazım. Yerli antrenörümüz Şenol güneş’in de büyük başarısıdır bu. Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’de gruptan lider çıkan takım yok.
Güntekin Onay 
Porto da beraberliğe razı oldu. Bu sonuç Beşiktaş’ı tarihi bir sonuçla Şampiyonlar Ligi grubunda lider yaptı. Bu durum bir Türk takımı için bir ilk. Başta Şenol Güneş olmak üzere tüm emeği geçenleri yürekten tebrik etmek gerekiyor. Sedece kalite yetmiyor. Bunun için yürek ve organizasyon da şart. Dün akşam sahayı çok iyi parselleyen ve birlikte hareket eden kolektif bir Beşiktaş gördük.
Güntekin Onay Porto da beraberliğe razı oldu. Bu sonuç Beşiktaş’ı tarihi bir sonuçla Şampiyonlar Ligi grubunda lider yaptı. Bu durum bir Türk takımı için bir ilk. Başta Şenol Güneş olmak üzere tüm emeği geçenleri yürekten tebrik etmek gerekiyor. Sedece kalite yetmiyor. Bunun için yürek ve organizasyon da şart. Dün akşam sahayı çok iyi parselleyen ve birlikte hareket eden kolektif bir Beşiktaş gördük.
Ali Ece 
Cenk önce Fabri’nin degajında en kral Premier Lig santrforu Shearer’a taş çıkartacak şekilde iki rakibin arasından yükseldi, hemen akabinde yerde de deli gibi mücadele edip topu bir takım arkadaşına kazandırmayı başardı. Sonrasında ise adeta driplinglerle asist şiiri yazdı, Talisca’ya golü attırdı. Beşiktaş kuru kuruya orta kasmadı, topu ince ince işleyerek gruptan nasıl lider çıktığını bir kez daha kanıtlayan son model futbol oynadı.
Ali Ece Cenk önce Fabri’nin degajında en kral Premier Lig santrforu Shearer’a taş çıkartacak şekilde iki rakibin arasından yükseldi, hemen akabinde yerde de deli gibi mücadele edip topu bir takım arkadaşına kazandırmayı başardı. Sonrasında ise adeta driplinglerle asist şiiri yazdı, Talisca’ya golü attırdı. Beşiktaş kuru kuruya orta kasmadı, topu ince ince işleyerek gruptan nasıl lider çıktığını bir kez daha kanıtlayan son model futbol oynadı.
Uğur Meleke 
Beşiktaş’a liderlik için zaten beraberlik yetiyordu. O noktada belki 10 hocadan 8’i oyunu tutmayı dener, hatta belki bir defansif değişiklik bile yapabilirdi. Güneş yapmadı. Takımını daha da coşkuyla oynamak üzere gönderdi sahaya. Beşiktaş 30 dakika boyunca Porto’ya top göstermedi ikinci devrede. Bu grubun sırrı bu: Savunma yapan kazanamazdı bu grupta. Oynamaya mecbursunuz. Beşiktaş da oynayarak doğruyu yaptı.
Uğur Meleke Beşiktaş’a liderlik için zaten beraberlik yetiyordu. O noktada belki 10 hocadan 8’i oyunu tutmayı dener, hatta belki bir defansif değişiklik bile yapabilirdi. Güneş yapmadı. Takımını daha da coşkuyla oynamak üzere gönderdi sahaya. Beşiktaş 30 dakika boyunca Porto’ya top göstermedi ikinci devrede. Bu grubun sırrı bu: Savunma yapan kazanamazdı bu grupta. Oynamaya mecbursunuz. Beşiktaş da oynayarak doğruyu yaptı.
Cem Dizdar
Sonuçta istediğini alan Beşiktaş, oynamak değil, bozmak üzerine kurulu düzenimize futbolun yaratıcı, izlenir, heyecan verici ve geliştirici yönünden örnekler veriyor. Bu örneği geliştirmek yerine, aşındırıcı polemiklere batmayı marifet sananlar ise kazanamayan herkesi beceriksiz ilan etmek için pusuda bekliyor. Sonuç ise malum, vasatlık!
Cem Dizdar Sonuçta istediğini alan Beşiktaş, oynamak değil, bozmak üzerine kurulu düzenimize futbolun yaratıcı, izlenir, heyecan verici ve geliştirici yönünden örnekler veriyor. Bu örneği geliştirmek yerine, aşındırıcı polemiklere batmayı marifet sananlar ise kazanamayan herkesi beceriksiz ilan etmek için pusuda bekliyor. Sonuç ise malum, vasatlık!