Talisca hakkında zorla getirme kararı!

Talisca Volkan Demirel
Talisca Volkan Demirel

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde Volkan Demirel’e el hareketi yapan Talisca hakkında zorla getirme kararı çıkartıldı. Talisca'nın ifade vermesi için geri sayım başladı.

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezon oynanan Beşiktaş – Fenerbahçe derbisinde sarı lacivertli ekibin kalecisi Volkan Demirel’e el hareketi yapan Anderson Talisca hakkında flaş bir karar verildi.

Sabah Gazetesi’ninservis ettiği habere göre; hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Anderson Talisca’nın olay gününden bu yana ifade vermediği için ‘zorla getirme’ kararı çıkarıldı.

Volkan Demirel ise geçtiğimiz günlerde savcılığa giderek suçlamalarda ilgili ifade verdi.

İşte o hareket...
İşte o hareket...

VOLKAN DEMİREL İLE TALİSCA ARASINDA NELER YAŞANMIŞTI?

7 Mayıs 2017 tarihinde oynanan maçın 28. dakikasında Anderson Talisca, Volkan Demirel’e el hareketi yapmış ve deneyimli eldivenin çileden çıkmasının ardından ortalık gerilmişti. Hakem Fırat Aydınus’un her iki oyuncu da sarı kart göstermesiyle tansiyon yükselmiş ve müsabaka kısa bir süreliğine durmuştu.

Maç sonunda soyunma odasında da tartıştığı öne sürülen Anderson Talisca ve Volkan Demirel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın taradından 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Tansiyonun yükselmesinin ardından maç duraklamıştı.
Tansiyonun yükselmesinin ardından maç duraklamıştı.

Basın Suçları Savcısı Asım Ekren’in 'spor şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun' çerçevesinde iki futbolcu hakkında müşteki şüpheli sıfatıyla başlattığı bu soruşturma kapsamında, Volkan Demirel ve Anderson Talisca ifadeye davet edilmişti.

Ancak yalnızca Volkan Demirel’in ifade vermesinin ardından Anderson Talisca hakkında ‘zorla getirme’ kararı çıkarıldı.