Talisca ışınlanmış: Rakamlar ortaya çıktı

Talica Beşiktaş
Talica Beşiktaş

RB Leipzig maçına dair çarpıcı bir rakam ortaya çıktı. Beşiktaş'ın 2. golünde Talisca'nın yakaladığı rakam siyah beyazlıları mest etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda RB Leipzig’i 2-0 mağlup ederek namağlup liderliğini perçinleyen Beşiktaş, istatistikleri de alt üst etmeyi sürdürüyor.

Şampiyonlar Ligi’nde ilk iki maçını kazanan ilk Türk takımı olan Beşiktaş ayrıca, bir Alman takımını deviren ilk Türk temsilcisi olmayı da başardı. Takım halinde rakamlara ambargo koyan siyah beyazlılar, bireysel anlamda ise fizik kurallarını zorluyor.

Beşiktaş’ı 43. dakikada 2-0 öne geçiren golde, Quaresma’ya asist pasını atan Anderson Talisca’nın, yalnızca 11 saniye sonra ceza sahasında yaptığı kafa vuruşuyla golü kaydettiği tespit edildi.

Dünyaca ünlü spor istatistik platformu Opta, siyah beyazlı ekibin 2. golünde Talisca’nın, Quaresma'ya attığı pastan 11 saniye sonra ceza sahasında gol vuruşunu yaptığını açıkladı. Opta ayrıca, fenomen haline gelen tek kelimelik özet yorumunda ise ‘Moleküler-transportasyon’ yani ‘ışınlanma’ tabirini kullandı.

Görüntü, Opta Can'ın resmi Twitter hesabından alınmıştır.
Görüntü, Opta Can'ın resmi Twitter hesabından alınmıştır.

Öte yandan Talisca, Şampiyonlar Ligi'nde forma giydiği son yedi maçta beşinci golünü atmış oldu.