TFF'den hakemlerle ilgili jet karar

​TFF'den hakemlerle ilgili jet karar
​TFF'den hakemlerle ilgili jet karar

Türkiye Futbol Federasyonu eleştiri oklarının hedefinde olan hakemleri koruyabilmek için yepyeni bir yol seçti. İşte TFF’nin hakemlerle ilgili aldığı karar….

Türk futbolunda yıllardır her maçın ardından hakemler konulup durur... Ne yapsa da hakemlerin verdiği kararlar beğenilmez, eleştirilir. Birçok hakem ise özellikle derbilerden sonra düdüğünü asmıştır...

TFF adım attı

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından günlerce karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık konuşuldu.
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin ardından günlerce karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık konuşuldu.

Özellikle bu sezon hakemler eleştiri oklarının hedefine yerleşti. Türkiye Futbol Federasyonu da bu duruma nokta koymak için adım attı.

Yeni uygulamalar geldi

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 6 Ekim’de resmi internet sitesine koyduğu ceza talimatı değişikliğiyle, disiplin ihlallerinin demeç ile ilgili kısmında yeni uygulamaya gitti.

Değişiklik için kararın Fenerbahçe-Beşiktaş maçından önce alındığı belirtilse de aynı tarihte BAL Ligi’ni de görüşen TFF’nin bu statüyü hemen yayınlarken, disiplin yönetmeliğini yaklaşık 20 gün sonra açıklaması şaşkınlığa yol açtı.

İşte değişen madde!

Teknik direktörler hakemleri karşılaşmalar bittikten sonra eleştirmeye başlıyor.
Teknik direktörler hakemleri karşılaşmalar bittikten sonra eleştirmeye başlıyor.

Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesinin 1. bendinde yer alan “müsabaka görevlileri” ifadesi maddeden çıkarıldı ve 3. bendinde yeni bir madde olarak yayınlandı.

Hukukçular, bu maddeye göre kulüp yöneticilerinin demeçlerinin yoruma açık bir şekilde değerlendirilebileceği tehlikesine dikkat çekiyor. Hukukçular, artık maç sonu açıklama yapan bir yönetici “Hakem hatalı yönetti” dese dahi ceza alabileceğini öne sürüyor.

Hukukçular yoruma açık diyor

Disiplin talimatının 38. maddesi şu ifadeleri içeriyor:

(3) Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla müsabaka görevlileri hakkında, bu kişileri etki altına almaya yönelik, dürüstlüklerini veya tarafsızlıklarını sorgulayan, itibarsızlaştırmaya çalışan veya bu kişileri rencide edebilecek nitelikte herhangi bir yorum ve açıklama yapılması yasaktır.

Bakalım bu değişiklikler futbolumuzdaki 'hakem' tartışmalarını bitirecek mi?

(Kaynak: Hürriyet)