Tottenham'ın çılgın planı: Harry Kane'in yerine Cenk Tosun

Cenk Tosun Harry Kane
Cenk Tosun Harry Kane

Avrupa devlerinin iştahını kabartan Cenk Tosun hakkında babası konuştu. Baba Şenol Tosun, Cenk Tosun'un oynamak istediği ligi ve transfer tarihini açıkladı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Beşiktaş forması altında hem ligde hem de Avrupa’da göz dolduran Cenk Tosun ile yakından ilgileniyor.

Habertürk Gazetesi’nin haberine göre; bir başka İngiliz takımı Crystal Palace’ın transferin son günü 14 milyon avro ödemeyi kabul ettiği Cenk Tosun’u Tottenham da izlemeye almıştı. Cenk Tosun’un durumunu yakından takip eden Ada temsilcisinin, Real Madrid’e transfer olacağı konuşulan Harry Kane’i satıp, yerine Cenk Tosun’u almayı hedeflediği öne sürüldü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

CENK TOSUN’UN BABASI İLE GÖRÜŞTÜLER

Tottenham’ın yanı sıra Everton’un da 26 yaşındaki golcüyü transfer etmek istediği ifade edilirken, ilk görüşmenin geçtiğimiz günlerde Almanya’da gerçekleştiği belirtildi. İngiliz ekiplerinin temsilcilerinin golcü oyuncunun Almanya’da yaşayan babası Şenol Tosun ile görüştüğü ortaya çıktı.

Niyetlerinin ciddi olduğunu gösteren İngilizler’in devre arası için bu transferi düşündüklerini söyledikleri kaydedildi. Baba Tosun’un ise Tottenham ve Everton’a, “Cenk’in kulübüyle sözleşmesi sürüyor. Bizim bir sıkıntımız yok. Kulüp 'Git' derse gideriz, yoksa kalırız. Bu işi kulüp ile görüşmeniz gerek. Ancak Cenk’in tercihi İngiltere” dediği iddia edildi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Cenk Tosun’un İngiliz ekipleri olmazsa Almanya’da forma giymeye sıcak baktığı konuşuluyor.