Trabzon’da kazanan yok

Trabzonspor-Fenerbahçe
Trabzonspor-Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig’de 19.haftanın en kritik maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe ikinci yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig’de 19. haftanın en önemli maçında Trabzonspor ile Fenerbahçe Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşı karşıya geldi.

Rıza Çalımbay yönetiminde çıktığı son 9 maçta mağlup olmayan Trabzonspor, kendi sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Trabzonspor, Burak Yılmaz’ın 58. Dakikada attığı golle 1-0 öne geçerken, Fenerbahçe 83. Dakikada Josef De Souza’nın attığı golle beraberliği yakaladı. Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Trabzonspor bu sonuçla puanını 31 yaparken, Fenerbahçe ise 37’ye yükseltti ve zirve yarışında yara aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI:

16. dakikada serbest atıştan gelen topu önünde bulan Alper Potuk’un vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Onur’da kaldı.

20. dakikada Alper Potuk’un pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Aatif Chahechouhe’nun vuruşunda meşin yuvarlak Onur’da kaldı.

38. dakikada Fenerbahçe savunmasından seken topu önünde bulan Olcay Şahan’ın vuruşunda kaleci Volkan meşin yuvarlağı çok rahat kontrol etti.

43. dakikada Trabzonspor ceza sahası içinde Alper Potuk’un pasında penaltı noktasına yakın yerde topla buluşan İsmail Köybaşı’nın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Onur’un ayaklarından kornere çıktı.

İKİNCİ YARI:

58. dakikada Abdulkadir’in ceza sahası içine havadan gönderdiği topa Burak Yılmaz’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’ın solundan ağalarla buluştu. 1-0

65. dakikada Valbuena’nın sol taraftan ortasında Fernandao’nun kafa ile aşırttığı topa arka taraftaki Alper Potuk’un kafa vuruşunda meşin yuvarlak Onur’da kaldı.

66. dakikada Kucka’nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, topu önüne almak isterken kaleci Volkan zamanında müdahale yaparak tehlikeyi önledi.

68. dakikada Valbuena’nın serbest vuruştan ceza sahasına gönderdiği topa Josef De Souza’dan önce Okay son anda dokunarak topu kornere gönderdi.

74. dakikada Valbuena’nın sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahası içindeki Fernandao’nun kafa vuruşu üstten auta çıktı.

84. dakikada Valbuena’nın soldan ceza sahasına gönderdiği korner atışında Josef De Souza kafa vuruşu ile takımının beraberlik golüne imza attı. 1-1

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, yeni stadında rakibiyle ilk karşılaşmasına çıkarken bordo-mavili taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi.

Açılışı 18 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen, bugüne dek ligde 17 karşılaşmaya ev sahipliği yapan 41 bin seyirci kapasiteli Medical Park Stadı'nda tribünlerin tamamı doldu.

Karşılaşmanın biletlerinin hafta içinde satışa çıkarılır çıkarılmaz tüketen bordo-mavili taraftarlar, 16.00'da kapıları açılan stadyuma gelerek tribünlerdeki yerlerini aldı.

Fenerbahçe taraftarının yer almadığı statta misafir takım bölümüne de dolduran taraftarlar, coşkuyla takımlarına destek verdi.

Tribünlerde koreografi

Trabzonspor taraftarları hazırladıkları koreografiyi gerçekleştirdi.

Doğu tribününde, mavi ve beyaz kartonlar ile oluşturulan deniz üzerinde giden ve üzerinde önde kaptan Onur Recep Kıvrak ile 2010-11 sezonu kadrosunun yer aldığı taka ile o sezonun şampiyonluk kupasına doğru yelken açıldı. Ayrıca tribünde, "Emek, yürek alın teri, sene hep 2011" yazısına da yer verildi.

Trabzonspor'da 4 değişiklik

Trabzonspor'da geçen hafta Atiker Konyaspor maçının 11'ine göre 4 değişiklik yapıldı.

Bordo-mavililerde sakatlığı bulunan yeni transfer Novak'ın yerine Kamil Ahmet Çörekçi, cezalı Hubocan'ın yerine Uğur Demirok, görev yaptı. Teknik direktör Çalımbay, N'Doye'u yedek kulübesinde oturturken bu oyuncunun yerine Olcay Şahan'a, Onazi'nin yerine de Kucka'ya forma verdi.

Fenerbahçe'de 2 değişiklik

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Göztepe maçının 11'ine göre 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Giuliano'nun yerine Alper Potuk, Skrtel'in yerine de Hasan Ali Kaldırım 11'de görev alan isimler oldu.

Hasan Ali Kaldırım, ligde 1 hafta, Alper Potuk ise 4 hafta sonra 11'deki forma şansı buldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, sakatlıklar nedeniyle Trabzonspor karşısında özellikle savunma hattında değişikliğe gitti. Bu bölgede görev yapan futbolculardan Skrtel, Neto'nun sakatlığı sebebiyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle Aykut Kocaman, stoperde Roman Neustaedter'in yanında Mehmet Topal'ı oynattı. Hasan Ali Kaldırım ise orta alanda göreve yaptı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Victor de Paula Giuliano, Martin Skrtel, Vincent Janssen, Luis Neto, Şener Özbayraklı, Trabzonspor karşısında forma giyemedi.

Valbuena, yine yedek

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, Valbuena'yı eksik oyunculara rağmen yedek kulübesinde oturttu.

Fransız futbolcu, Göztepe maçında olduğu gibi Trabzonspor karşısında da forma şansı yakalayamadı. Mehmet Ekici ise sakatlığının ardından 2 ay sonra yedek kulübesinde yer aldı.

Şike anıtı sergilendi

Trabzonporlu taraftarların, 2010-2011 sezonunda yaşanan şike süreci ile ilgili hazırladıkları şike anıtı, karşılaşma öncesi Şenol Güneş Kompleksi'nde sergilendi.

Bordo-mavili taraftarlar tarafından yaklaşık 95 bin lira maliyetle hazırlanan şike anıtı platformu, Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Şenol Güneş Kompleksi'nin doğu tribünü girişi bölümüne yerleştirildi. Trabzonsporlu taraftarlar da anıta yoğun ilgi gösterirken, burada bolca fotoğraf çekildi.

21 yaş altı takımların maçını Trabzonspor kazandı

İki takımın 21 yaş altı takımları arasındaki karşılaşmayı Trabzonspor, 5-2 kazandı.

Kadir Özcan Tesisleri'nde oynanan karşılaşmada bordo-mavililerin golleri Cafer Tosun (2), Buğrahan Karslı, Burak Beder ve Tunahan Ergül'den geldi. Fenerbahçe'nin gollerini Hüseyin ve Boris kaydetti.

Karşılaşmaya basın mensupları da ilgi gösterdi. Medical Park'ta 300 basın mensubu akredite yaparak maçı takip etti.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, yurt dışından dönerek yönetim kurulu üyeleriyle maçı protokol tribünden izledi.