Trabzonspor'un geleceği: Türk Messi, Yeni Hagi

Abdülkadir Ömür Trabzonspor UEFA Hagi Messi
Abdülkadir Ömür Trabzonspor UEFA Hagi Messi

Yeteneğiyle büyüleyen Abdülkadir Ömür, Türk seyircisiyle yeni tanışsa da; Avrupa onu yıllar önce keşfetti. The Guardian, dünyanın en yetenekli 60 genci arasında gösterdiği Abdülkadir için hangi manşetleri attı? UEFA, Abdülkadir'i hangi iki dünya yıldızına benzetti? İşte Abdülkadir Ömür hakkında bilinmeyenler...

GZT Spor İnceleme - Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında oynanan Trabzonspor – Gençlerbirliği maçına, bordo mavili ekibin altyapısından yetişen genç isimler damga vurdu.

İkinci yarının hemen başında Uğur Demirok’un yerine oyuna dahil olan 18 yaşındaki Abdülkadir Ömür, şık asisti ve etkileyici performansıyla göz doldurdu. Yuzuf Yazıcı’nın da tam not aldığı maçta Trabzonspor’un elde ettiği 3-1’lik galibiyetin mimarları bu iki genç isim oldu.

GZT Spor ekibi olarak, Trabzonspor’un ve Türk futbolunun geleceği olarak görülen genç yıldız adaylarından biri olan 1999 doğumlu Abdülkadir Ömür’ü sizler için yakından inceledik.

AVRUPALI YETENEK AVCILARI 2 YIL ÖNCE KEŞFETTİ: DÜNYANIN EN İYİ 60 GENCİNDEN BİRİ

Türk seyircisinin yeni tanıştığı 18 yaşındaki Abdülkadir Ömür aslında henüz 16 yaşındayken Avrupa’da isminden söz ettirmeye başlamıştı. Avrupalı yetenek avcılarının gözünden kaçmayan Abdülkadir, jenerasyonunun en iyi oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

Dünyaca ünlü İngiliz gazetesi The Guardian, 2016 yılında hazırladığı dosya haberde, dünya futbolunun en iyi 60 genç yeteneğini listelemişti. 99 jenerasyonun mercek altına alındığı bu listeye giren tek Türk, Abdülkadir Ömür olmuştu.

TÜRK MESSI, YENİ HAGI

Abdülkadir Ömür’ü dünyanın en yetenekli 60 genç futbolcusundan biri olarak seçen The Guardian, milli oyuncu hakkında övgü dolu değerlendirmelerde bulunmuş ve Lionel Messi’ye benzetmişti. Gazete, Abdülkadir için, “Sol ayaklı, harika bir tekniği var. Dribbling yeteneği ve bu harika tekniği birleştiğinde, Messi’nin tarzını andırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Abdülkadir Ömür’ün Lionel Messi’ye benzetildiği tek yer burası olmadı. UEFA, bu benzetmeyi The Guardian’dan daha önce yapmıştı.

2015 yılında yapılan paylaşımda, Abdülkadir Ömür’den, ‘Türk Messi ya da yeni Gheorghe Hagi’ olarak bahsedilmiş ve yeteneklerinin Messi ile Hagi’nin kesişimi olduğu şeklinde övgüler yapılmıştı.

FUTBOLA NASIL BAŞLADI

Futbola, babasının Trabzon Çarşıbaşı’nda işlettiği halı sahada başlayan Abdülkadir Ömür, ilk olarak okul takımında fark edildi. Okullar arası turnuvaları takip eden Trabzonspor scoutları, yaklaşık 100 kişi arasından 3-4 kişiyi beğendi. Bu isimlerden birisi de Abdülkadir oldu. Okul takımında oynarken keşfedilen Abdülkadir böylece, 9 yaşında Trabzonspor altyapısına adımını atmış oldu.

ANNESİ HER GÜN 05:00’TE KALKIP İDMANLARA GÖTÜRDÜ

Annesi, Trabzonspor ile Çarşıbaşı arasındaki 45 dakikalık mesafeye aldırmadan her gün oğlunu idmanlara götürüp getirdi. Vücudu güçsüz kalmasın diye biricik evladının yanına yemek koymayı ihmal etmedi.

Abdülkadir, verdiği bir röportajda kariyerinde annesinin yerini şöyle anlatıyor; “Anneler melektir. Babam halı sahada çalışıyordu. İdmanlara annem götürüp getiriyordu. Sabah 05.00'te kalkar, benimle Trabzon'a idmana gelirdi. Beni orada beklerdi…

  • ABDÜLKADİR ÖMÜR HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN 9 ROMANTİK BİLGİ
  • 1. İdolü Inıesta. Oyun Tarzına, Kimliğine, Karakterine Hayran Olduğunu Gizlemiyor.

  • 2. Kendini Joker Oyuncu Olarak Görüyor. Bu Tarzda Beğendiği İsim Luka Modric.

    3. En Yakın Arkadaşı Yusuf Yazıcı. Birlikte Geziyorlar, Vakit Geçiriyorlar. Öz Ağabeyi Gibi Görüyor.

    4. En Büyük Hayali La Liga’da Oynamak. Rüyası ise Şampiyonlar Ligi’nde Forma Giymek.
  • 5. Okuduğu Liseye Meclis Başkanı Seçild.

  • 6. Boş Zamanlarında Bol Bol Kitap Okuyor.

  • 7. 13 Yaşında İlk Kez Milli Takıma Seçildi, 18 Yaşına Kadar 44 Maça Çıkarak Tekrar Edilmesi Zor Bir Başarıya İmza Attı.

  • 8. Henüz 17 Yaşındayken Ersun Yanal Tarafından A Takım Kampına Çağrıldı.

  • 9. 17 Aralık 2016 Tarihinde İlk Kez Trabzonspor Formasıyla Süper Lig Maçına Çıktı.

  • 10. Bu Maçta, İlk 3-4 Dakika Boyunca Ayaklarının Titrediğini İtiraf etti.

KİM, NE DEDİ?

                                    Rıdvan Dilmen: Abdülkadir dün çok iş yaptı. Abdülkadir'den çok etkilendim uzun zamandır böyle heyecan verici bir futbolcu görmemiştim. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ? Rıdvan Dilmen: Abdülkadir dün çok iş yaptı. Abdülkadir'den çok etkilendim uzun zamandır böyle heyecan verici bir futbolcu görmemiştim. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ?

                                    Mehmet Demirkol: Abdülkadir oyuna girmeden konuştuğu isim Volkan Şen. Ben Volkan Şen'le Abdülkadir'i aynı kulübede oturtmam. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ? Mehmet Demirkol: Abdülkadir oyuna girmeden konuştuğu isim Volkan Şen. Ben Volkan Şen'le Abdülkadir'i aynı kulübede oturtmam. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ?

                                    Ersun Yanal: Abdülkadir çok büyük bir oyuncu olacak. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ? Ersun Yanal: Abdülkadir çok büyük bir oyuncu olacak. (11 EYLÜL 2017)
KİM, NE DEDİ?

                                    Yusuf Yazıcı: Abdülkadir Ömür, benden 5 kat daha iyi futbolcu. İnanılmaz bir futbolcu, inanılmaz bir yeteneği var. (8 HAZİRAN 2017)
KİM, NE DEDİ? Yusuf Yazıcı: Abdülkadir Ömür, benden 5 kat daha iyi futbolcu. İnanılmaz bir futbolcu, inanılmaz bir yeteneği var. (8 HAZİRAN 2017)