Trabzon’un ‘Keşan’ forması yüzde 89’u gördü

Sosyal medyada Futbol
Sosyal medyada Futbol

Futbolun kutsallaştırılmış objelerinden biri olan formalar ve tanıtım filmleri hakkında taraftarların sosyal medyadaki konuşmalarını analiz edildi.

Bütün taraftarların yıl boyunca gerek tribünde gerekse evinde ekranı karşısında giyerek takımına vereceği desteğin totemi olan formalar duyuruldu. Her taraftar kendi takımına ait yeni formaları süzgecinden geçirirken sosyal medyadan yapılan yorumların istatistikleri dikkat çekiyor.

17 Temmuz itibari ile Beşiktaş, 18 Temmuz’da Fenerbahçe, 19 Temmuz’da ise Trabzonspor hazırladıkları filmler eşliğinde formalarını görücüye çıkardı. Fenerbahçe ve Beşiktaş Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un söylediği gibi ''global katı kurallar'' nedeniyle sorun yaşadığı ünlü alman markası Adidas ile çalışırken Trabzonspor formalalarının özel tasarımını yapma görevini Macron üstlendi.

Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda belirtilen videodan edinebilirsiniz:

Video: Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın formaları neden beğenilmedi?


Sosyal CRM ve veri analizi şirketi Adbaint, The Brand Age Dergisi ile birlikte 17-21 Temmuz aralığını baz alarak hazırladığı raporda, forma tanıtımlarını gerçekleştiren üç spor kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un lansman filmlerinin sosyal medyada bulduğu yankıyı analiz etti. Yapılan analizin sonuçları fazlasıyla dikkat çekti.


Analiz sonucunda ortaya çıkan istatistikler:

Konuşulma hacmi
Konuşulma hacmi

Potansiyel görüntülenme
Potansiyel görüntülenme

Trabzonspor içerik analizi
Trabzonspor içerik analizi

Beşiktaş içerik analizi
Beşiktaş içerik analizi

Fenerbahçe içerik analizi
Fenerbahçe içerik analizi