Türk Telekom'da gecenin tartışmalı ismi: Ümit Öztürk

Ümit Öztürk verdiği kararı yardımcılarına iletiyor.
Ümit Öztürk verdiği kararı yardımcılarına iletiyor.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maça hakem Ümit Öztürk damga vurdu. Trabzonspor aleyhine verdiği tartışmalı kararlarla skora etki ettiği yorumları yapılan Ümit Öztürk, sosyal medyada ağır şekilde eleştirildi.

Spor Toto Süper Lig 21. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı ekibin 21. dakikada penaltıdan bulduğu gol tartışmaları beraberinde getirdi.

Sarı kırmızılı ekipte Henry Onyekuru, 20. dakikada savunmanın arkasına sarktı ve Trabzonspor kalecisi Arda Akbulut ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunu yaptıktan sonra yerde kalan genç futbolcunun pozisyonu için orta noktayı gösteren hakem Ümit Öztürk, verdiği bu penaltı kararıyla spor kamuoyunu ikiye böldü.

Fenerbahçeli kimliğiyle bilinen NTV yorumcusu Rıdvan Dilmen, söz konusu pozisyonda Onyekuru'ya herhangi bir müdahale olmadığını ve penaltının yanlış karar olduğunu savundu.

  • "Ben penaltıda Onyekuru’ya darbe görmedim. Maçın en büyük hatası ise Diagne’ye ikinci sarı kartın çıkmamasıydı."

AHMET ÇAKAR'DAN AĞIR ELEŞTİRİ

Öte yandan Beyaz TV yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar, Ümit Öztürk için 'tetikçi' yakıştırması yaptı ve 'yazıklar olsun' dedi. Çakar, penaltının yanlış olduğunu ve Diagne ile Nagatomo'nun atılmış olması gerektiğini savundu.

  • "Trabzonspor, Galatasaray’ın ilk 11’inde İstiklal Marşını söyleyebilen tek Türk futbolcusu Ümit Öztürk tarafından katlediliyor. Penaltı yanlış. Diagne ikinci sarıdan atılmalıydı. F*ck off diyen Nagomoto hala oyunda!! Yazıklar olsun. Trabzonspor'u lig yarışında konu mankeni yapmaya çalışan Ümit Öztürk'ü bir tetikçi haline getiren MHK derhal istifa etmeli veya gönderilmeli!"

Ümit Öztürk’ün eleştirilen kararları:

  • Onyekuru’nun yerde kaldığı pozisyonda penaltı vermesi.
  • Hugo Rodallega’ya arkadan faul yapan Diagne’ye ikinci sarı kartı göstermemesi.
  • Kendisine ‘f*ck off’ diyen Nagatomo’yu oyundan atmaması.
  • Marcao'nun Ekuban'ın ayağına bastığı pozisyonuna penaltı çalmaması.