Türkiye 'devam' dedi

​Türkiye 'devam' dedi
​Türkiye 'devam' dedi

Ukrayna mağlubiyetinin ardından 2018 Dünya Kupası yolunda 'ya tamam ya devam' maçına çıkan Türkiye, Hırvatistan'ı Cenk Tosun'un golüyle 1-0 mağlup etti ve umutlarımızı sürdürdü.

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında Türkiye, Eskişehir'de Hırvatistan'la karşı karşıya geldi. Mücadelenin 75. dakikasında attığı golle Cenk Tosun ay-yıldızlılara galibiyeti getiren isim oldu.

Ay-yıldızlı temsilcimiz bu galibiyetle dünya kupası umutlarını son iki maça taşımış oldu.

Karşılaşmanın ardından Cenk Tosun, galibiyet golünü kaydetmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Cenk, “Golde payı olan Oğuzhan herkesin bildiği kaliteli bir futbolcu. Biz de iyi anlaşıyoruz hem Beşiktaş'ta hem de milli takımda. Golün de ikimizin ayağından gelmesi ayrıca mutluluk verici. Gerçekten Ukrayna maçından sonra hepimiz oturup önümüzdeki maçları kazanmak istediğimizi konuştuk. Bugünkü maçta da herkes çok iyi savaştı ve çok iyi oynadık. Takım arkadaşlarımı kutlamak istiyorum" dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu yaptığı açıklamada Ukrayna maçını yöneten hakeme göndermede bulundu. Lucescu, “Kassai şu anda en iyi hakemlerden biri. Keşke Ukrayna maçında da Kassai olsaydı. Hakem konusunda doğru gördüklerimi söylüyorum. Hakem bugün normal yönetti. Bize karşı bir penaltı verebilirdi diyebiliriz ama o kasti yapılmış bir hareket değildi. Kharkiv'de Cengiz'i kasti olarak düşürdüler. Oradaki hareket ile burada verilmeyen penaltı arasında fark var. Ben hakemin devam ettirerek doğru karar verdiğini düşünüyorum. Hakemin kötü niyetli olmadan maçı yönettiğini söyleyebilirim ama diğer hakem için aynı şeyi söyleyemem" ifadelerini kullandı.

Rumen teknik adam, “Tüm oyuncularım ne istediğimi anlayabilecek oyuncular ama yine de belirli bir zamana ihtiyacımız vardı. Arda uzun süre oynamamıştı, Burak çok az antrenman yapabilmişti. Umut ederim ki bir ay sonra çok daha iyi bir takım göreceksiniz. Çok mutluyum; vermek istediklerimi en iyi şekilde alıp sahaya yansıttıkları için. Geçen maçta rakibe çok boş alan veriyorduk, bu maçta bunu iyice azalttık. Bu iyiye gidiştir, daha iyiye gideceğimizin işaretidir. Bu ekibe yeni bir oyun oynatmış oluyoruz, bu da çok güzel. Akıl üzerine kurulmuş, organizasyonu iyi, teknik ve coşku üzerine kurulmuş bir sistem. Futbol akıl oyunu ve bu arkadaşların hepsi genç. Onlardan ne isteyeceğimi anlayabilecek akılda oyuncular" dedi.