Vardar hezimeti sonrası Beşiktaş'tan 'Köy Takımı' intikamı!

Fenerbahçe Beşiktaş Köy Takımı
Fenerbahçe Beşiktaş Köy Takımı

Fenerbahçe'nin Vardar'a elenerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesinin ardından 'Köy Takımı' tartışmaları yeniden ortaya çıktı.

Temsilcimiz Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde Vardar’a elenmesinin ardından 2015 yılında başlayan ‘Köy Takımı’ tartışması yeniden alevlendi.

2015 yılının Mart ayında oynanan olaylı derbinin ardından Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında gerginlik tavan yapmış ve söz düelloları başlamıştı. Yaşanan süreçte Emre Belözoğlu için ‘ahlaksız’ ifadesini kullanan Fikret Orman’a cevap veren Fenerbahçe, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Club Brugge’u maçını hatırlatmış ve siyah beyazlı ekibin ‘köy takımına’ elendiğini ifade ederek göndermede bulunmuştu.

Söz konusu açıklamada, “Derbi kazanamamanın, ‘Köy Takımı’ olarak nitelenen takımdan 5 gol yiyerek Avrupa’dan elenmenin, Ya da size ait tek bir tuğlası dahi olmayan stadı söz verdiğiniz tarihte kombine satışı yaptığınız taraftarlarınıza teslim edememenin utancını ve hezeyanını görüyor, ve size hak veriyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Aradan geçen iki yılın ardından, Fenerbahçe’nin Vardar’a elenmesiyle Beşiktaş taraftarı harekete geçti ve intikam aldı. Galatasaray’ı eleyen Östersunds’un ardından Avrupa Ligi’nde mücadele eden en düşük kat sayılı ekip olan Vardar’a toplamda 4-1’lik skorla elenen Fenerbahçe, siyah beyazlı taraftarların diline düştü.

Beşiktaş taraftarları, söz konusu açıklamanın görüntülerini paylaşarak ezeli rakiplerinden intikam alıyorlar.