Yıldırım, Kocaman'ın kararını kabul etmedi

​Yıldırım, Kocaman'ın kararını kabul etmedi
​Yıldırım, Kocaman'ın kararını kabul etmedi

Osmanlıspor maçının ardından istifa sinyalleri veren Aykut Kocaman'ın talebini Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım reddetti.

Fenerbahçe liglere verilen milli maç arasında krizle girdi. Teknik direktör Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçının ardından telefonunu kapattı. Yakın çevresine istifa edeceğini söyleyen Kocaman’ın kararını başkan Aziz Yıldırım değerlendirmek bile istemiyor.

Fenerbahçe'de kriz büyüyor.
Fenerbahçe'de kriz büyüyor.

Fenerbahçe’de teknik direktör belirsizliği sürüyor. Osmanlı beraberliği sonrası Aykut Kocaman istifa sinyali vermişti. Bu gelişme üzerine yönetim kurulu dün için olağanüstü toplanma kararı almıştı. Ancak bu toplantı gerçekleşmedi. Bunun sebebinin, Aykut Kocaman ile detaylı bir görüşme yapılamaması olduğu iddia edildi. Kocaman’ın telefonunu kapalı tuttuğu öne sürüldü. Diğer yandan başkan Aziz Yıldırım’ın 52 yaşındaki teknik adamın görevi bırakmasıyla ilgili olarak yakın çevresine, “Ne istifası. Bunu kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Kritik görüşme Samandıra’da

Aykut Kocaman ise şimdilik geri adım atmıyor. Deneyimli çalıştırıcı, Fenerbahçe’ye artık zarar verdiği görüşünde. Bu nedenle de ayrılmaya kararlı. Bugün Samandıra’da yapılacak idmana Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de gitmesi bekleniyor. Aykut Kocaman kötü bir sürpriz yapmayıp antrenmana katılırsa, merakla beklenen kritik görüşme burada gerçekleşecek.

Ayrılmayı beceremiyorlar

Bir teknik direktörün, “Gereğini yapıyorum, merak etmeyin” demesi istifa anlamına gelir. Burada bir tartışma yok. İstifa, tek taraflı bir müessesedir. İstifa eder ve gidersiniz. Bu, Aykut Kocaman’ın istifasının doğru bir hamle olduğu anlamına gelmez. Ama eğer bu noktaya gelindiyse, yapılması gereken budur. Teknik direktör böyle düşünürken, yönetimin şu andaki tavrının ise sadece bir anlamı var: Ben istemeden buradan kimse ayrılamaz! Fenerbahçe’nin; kendisini ‘Fenerbahçe olarak’ gören, Fenerbahçe’yle ilgili her şeyi en iyi kendisinin bildiğini düşünen ve hayatının Fenerbahçe olduğunu söyleyen yönetim anlayışıyla geleceği nokta burasıdır. Değişmesi gereken teknik direktör değil, bu anlayıştır...

(Kaynak: Fanatik)