1000 kilometre menzile sahip Tesla Roadster tanıtıldı

Tesla Roadster
Tesla Roadster

Elektrikli tır tanıtımı için Kaliforniya'da basın etkinliği düzenleyen Elon Musk, bir sürpriz yaparak ikinci nesil Tesla Roadster elektrikli spor otomobilini gün yüzüne çıkardı. 1000 kilometre menzile sahip araç, 100 kilometreyi 1,9 saniyede katederek dünyanın en hızlı otomobili olmaya aday.

Tesla'nın piyasaya sürdüğü ilk elektrikli otomobil olan Roadster geri dönüyor. Kaliforniya'da düzenlediği etkinlikte elektrikli tır projesini detaylandıran Tesla CEO'su Elon Musk, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ikinci nesil Tesla Roadster çözümünü gün yüzüne çıkardı.

Bugatti'ye rakip olacak

Elon Musk, yeni Roadster ile içten yanmalı motorlara son darbeyi vurmayı planlıyor. Biri önde, ikisi arkada olmak üzere üç elektrik motoruna sahip olan dört çeker spor otomobil, 200 kW bataryayla 1000 kilometre menzil sunacak. Dünyanın en hızlı otomobili ünvanını ele geçirmesi beklenen Roadster, 100 kilometreyi sadece 1,9 saniyede katedip 400 km/saat sınırının üzerinde hızlara ulaşabilecek. Araç, elektrikli otomobillerin Bugatti ve Koenigsegg üretimi süper otomobilleri gölgede bırakabileceğini göstermiş olacak.

Spor otomobilde dört koltuk bulunacak ve 10.000 tork üretebilen üç motorun kontrolü sıra dışı bir direksiyonla sürücüye bırakılacak. Üstü açılabilen otomobilin şimdilik sadece kırmızı ve gri prototipleri ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde diğer seçeneklerin de test sürecinde kameralara yakalanması muhtemel.

2020'de satışa çıkacak

İkinci nesil Tesla Roadster'in 2020'de satışa çıkması bekleniyor. Rezervasyon bedelini 50 bin dolar olarak belirleyen Tesla, başlangıç modelini 200 bin dolar seviyesinden fiyatlandırmış. Bin adet üretilecek olan ve tüm ekstraları içeren özel Founders Edition modeli ise 250 bin dolara seçkin müşterilere satılacak.

gzt
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >