140 karakter inadından vazgeçen Twitter, sınırı iki katına çıkarıyor

Twitter 140 karakter sınırı kalkıyor
Twitter 140 karakter sınırı kalkıyor

Sosyal medya uygulamaları içinde haber sitesi gibi kullanılan Twitter’da 140 karakter sınırı kalkıyor. Yeni plana göre atılan tweetin karakter sayısı, şimdikinin iki katı olacak şekilde 280’e çıkarılıyor.

Dünyanın en fazla kullanılan uygulamalarından olan ve katılımcıları tarafından bir son dakika haber sitesi olarak görülen Twitter, kurulduğu 21 Mart 2006 tarihinden beri 140 karakter sınırını kırmızı çizgisi olarak görmüş ve bu alanda hiçbir değişikliğe gitmemişti. Kullanıcıların yoğun ısrarına daha fazla dayanamayan yönetim bu sınırı iki katına çıkarma kararı aldı.

Özellikle Portekizce, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca gibi dillerde daha fazla sorun oluşturan bu sınır aslında geçtiğimiz yıllarda biraz esnetilmişti. 140 karakter sınırı değişmese de yüklenen videolar, fotoğraflar ve GIF'lerin yediği karakter sayısı ortadan kaldırılmıştı.

Ancak tüm bu esneklik çabalarına rağmen kullanıcılar yine tatmin olmamış ve 140 karakter sınırının az olduğundan şikayet etmişlerdi.
Ancak tüm bu esneklik çabalarına rağmen kullanıcılar yine tatmin olmamış ve 140 karakter sınırının az olduğundan şikayet etmişlerdi.

Aynı zamanda dillerin farklılığı konusunda da çok tartışmalar vardı. Örneğin İngilizce bir paylaşımla ortalama 34 karaktere denk gelen paylaşımın Japonca dilinde 15 karaktere denk gelmesi gibi bir durum söz konusuydu.

Özelliğin herkesin hizmetine sunulacağı tarih için herhangi bir bilgi verilmezken sınırın detayları hakkında da çok fazla bilgiye yer verilmedi.

140 karakter sınırının kaldırmasıyla ilgili yapılan resmi açıklama sonrasında Twitter’ın ABD borsasındaki hisse senetlerinin arttığı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >