2009'da aldığı 7500 Bitcoin'in peşinde: Çöpte 80 milyon dolar aramak!

James Howells.
James Howells.

İngiltere'de yaşayan bilişim teknolojileri uzmanı James Howells, 2009 yılının şubat ayında neredeyse bedava olan Bitcoin'e ufak bir yatırım yapmak için 7500 tane satın aldı. Elektronik cüzdanı ve bilgisayarı kullanılamaz hale gelince duruma çok da aldırış etmeyen Howells'in şimdilerde büyük bir derdi var. Howells, değeri 80 milyon dolardan fazla olan Bitcoin'lerinin peşine düştü.

Bitcoin çılgınlığı çığ gibi büyürken ve oldukça ciddi sayılarda kendi zenginlerini oluşturmayı başarmışken dünyanın dört bir tarafından gelen "talihsizlik" hikayeleri hız kesmeden devam ediyor. Kripto paraların, 2017 yılında yaşadığı %1150'lik yükseliş, piyasadaki birçok para biriminin çok ötesine geçmişti. Yalnızca 8 yıl içerisinde yatırımcılarına milyonlarca dolar kazandırmayı başaran Bitcoin, kimileri için ise oldukça can sıkıcı hikayeler barındırabiliyor.

2009 yılı ortalarında ilk kez ortaya çıktığında birçok insanın pek güvenemediği sanal para birimi Bitcoin, 2013 yılından bu tarafa sürekli olarak artan bir değere sahip. Son zamanlarda, bir tane Bitcoin sahibi olmak için ödenmesi gereken meblağ 11.500 dolara gelmişken yatırım yapmayanları pişman eden bir gerçeklik ile karşı karşıya kalıyoruz.

Howells'in bambaşka bir hikayesi var

İngiltere'de yaşayan Howells, bilgi teknoloji uzmanı olarak çeşitli firmalarda çalışan bir teknoloji tutkunu. Kripto ekonominin ilk kez duyulduğu 2009 yılında ilk kez Bitcoin sahibi olan yatırımcılardan biri olması onu bugün, 7500 Bitcoin sahibi biri yapabilirdi. Madencilik yapmak için sistem kurmasının ardından kız arkadaşının yönlendirmeleriyle bu işi bırakan Howells, ticaretin zirvesine ulaşmak için yalnızca iki yıl kaldığının farkında değildi. Kız arkadaşının, Howells'in elektronik cüzdan bilgilerinin bulunduğu bilgisayara limonata dökmesinin ardından şanssız adam, bilgisayarını parça parça hurdacılara satmaya başlar. Farkında olmadan, milyonlarca dolarını da çöplüğe gönderen Howells için ciddi bir yıkım söz konusudur.

Sahip olduğu Bitcoin'lerin değeri 80 milyon doları aşıyor

2013 yılının sonlarına doğru, Bitcoin'e dair haberlerin yoğunlaşması ve kripto piyasadaki hareketlenmeler onu ciddi bir pişmanlığın içerisine düşürdü. Bitcoin yükselişe başlamış ve kazanma dönemi gelmişti. Toplamda 7500 Bitcoin yani 80 milyon dolar kaybeden adam, 2013 yılında The Guardian gazetesine eline kürek alıp şehrin çöplüğüne gideceğini açıklamıştı. Yıllarca biriken çöplerin oluşturduğu yığınların ortasında, 5 yıllık bir arama süreci başlattığını ifade eden Howells, umudunu asla kaybetmiyor ve halen servetini kurtarabileceğini düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >