2017'de üretimi sonlanan otomobiller

Otomobil üretim
Otomobil üretim

Otomotiv endüstrisi, tüketicilerin değişen otomobil tercihleri ve elektrikli otomobil dönüşümünü göz önünde bulundurarak bazı modellerin üretimini sonlandırdı. Son model yılı 2017 olacak bu araçlar arasında herkes tarafından beğenilmiş otomobiller de var.

SUV otomobillerin yükseliş ivmesini sürdürdüğü 2017 yılı, sedan ve hatchback modeller için epeyi zorlu geçti. Satışlarının ciddi bir bölümü ABD ve Çin'de gerçekleşen üreticiler, yeni araçların üretim planını da genellikle bu iki ülkeye göre şekillendirdi. Bunun neticesinde 2017'de dünyaca tanınmış bazı modellerin üretiminin sonlandırılmasına şahitlik ettik. İşte bunlardan en dikkat çekenleri:

Nissan Juke

                                    Ülkemizde "şehrin haylazı" sloganıyla pazarlanan Nissan Juke, 2018'de aramızda olmayacak. 2010'da başlayan üretimi bu yıl sonlandırılan kompakt SUV sınıfının öncü modeli, yeni yıla yeni tasarımlı Nissan Kicks olarak girecek. Ön ve arka tarafındaki tuhaf dizaynı kimilerine göre sportif kabul edilen Juke, artık üretilmeyecek olsa da küçük SUV segmentini canlandıran otomobil olarak anılmaya devam edecek.
Nissan Juke Ülkemizde "şehrin haylazı" sloganıyla pazarlanan Nissan Juke, 2018'de aramızda olmayacak. 2010'da başlayan üretimi bu yıl sonlandırılan kompakt SUV sınıfının öncü modeli, yeni yıla yeni tasarımlı Nissan Kicks olarak girecek. Ön ve arka tarafındaki tuhaf dizaynı kimilerine göre sportif kabul edilen Juke, artık üretilmeyecek olsa da küçük SUV segmentini canlandıran otomobil olarak anılmaya devam edecek.
Mitsubishi Lancer

                                    İki sene önce üretimi duran Evo versiyonuyla Japon spor otomobil kültürünün en nâdide modelleri arasına giren Mitsubishi Lancer da 2018'i göremeyecek. Geçtiğimiz ağustos ayında üretimi sonlanan sedan otomobil, yerini crossover versiyonuna bırakacak. Alınan karar, sedan türünde araçlara ilginin giderek azalmasıyla bağdaştırılıyor. Üretimi ilk kez 1973'te başlayan Lancer, sedanın hâlâ revaçta olduğu Çin ve Tayvan pazarlarında yukarıda gördüğünüz Grand Lancer modeliyle satılmaya devam edecek.
Mitsubishi Lancer İki sene önce üretimi duran Evo versiyonuyla Japon spor otomobil kültürünün en nâdide modelleri arasına giren Mitsubishi Lancer da 2018'i göremeyecek. Geçtiğimiz ağustos ayında üretimi sonlanan sedan otomobil, yerini crossover versiyonuna bırakacak. Alınan karar, sedan türünde araçlara ilginin giderek azalmasıyla bağdaştırılıyor. Üretimi ilk kez 1973'te başlayan Lancer, sedanın hâlâ revaçta olduğu Çin ve Tayvan pazarlarında yukarıda gördüğünüz Grand Lancer modeliyle satılmaya devam edecek.
Volkswagen Scirocco

                                    70 ve 80'li yıllarda Volkswagen'in spor hatchback türüne yönelik ürettiği Scirocco, 2008'de beşinci nesil Golf referans alınarak yeniden üretilmeye başlamıştı. Kompakt spor otomobilin sektördeki ikinci üretim operasyonu bu yıl sona erdi. Golf GTI'ın gölgesinde kalan Scirocco, önümüzdeki yıllarda elektrikliye dönüşerek tekrar geri dönüş yapabilir.
Volkswagen Scirocco 70 ve 80'li yıllarda Volkswagen'in spor hatchback türüne yönelik ürettiği Scirocco, 2008'de beşinci nesil Golf referans alınarak yeniden üretilmeye başlamıştı. Kompakt spor otomobilin sektördeki ikinci üretim operasyonu bu yıl sona erdi. Golf GTI'ın gölgesinde kalan Scirocco, önümüzdeki yıllarda elektrikliye dönüşerek tekrar geri dönüş yapabilir.
Volkswagen CC

                                    2008'de Passat ile Phaeton sedan modelleri arasında kompakt coupe anlayışıyla üretilmeye başlayan Volkswagen CC, ne tam bir coupe görüntüsü çiziyor ne de vaat ettiği spor sürüş deneyimini yaşatabiliyordu. Haliyle beklenen satış hedeflerinin epeyi uzağında kalan araç, son kez 2017'de üretildi ve yerini daha sportif VW Arteon'a bıraktı.
Volkswagen CC 2008'de Passat ile Phaeton sedan modelleri arasında kompakt coupe anlayışıyla üretilmeye başlayan Volkswagen CC, ne tam bir coupe görüntüsü çiziyor ne de vaat ettiği spor sürüş deneyimini yaşatabiliyordu. Haliyle beklenen satış hedeflerinin epeyi uzağında kalan araç, son kez 2017'de üretildi ve yerini daha sportif VW Arteon'a bıraktı.
Jeep Patriot
Jeep Patriot
Inifiniti QX70
Inifiniti QX70
Dodge Viper
Dodge Viper
Chevrolet Spark EV
Chevrolet Spark EV
Mitsubishi i-MiEV
Mitsubishi i-MiEV
Chevrolet SS
Chevrolet SS
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >