2017'nin en değerli otomobil markaları belli oldu: Tesla çağ atladı!

Tesla Model X
Tesla Model X

Yapılan analizlerle birlikte 2017 yılının en değerli otomobil markaları netleşti. Bu kapsamda Tesla bir yıl içinde büyük bir başarı göstererek iki basamak yükselmeyi başardı. İşte en değerli otomobil markaları...

Yıl içinde marka değerleriyle ilgili yapılan araştırmalar neticesinde 2017'nin en değerli otomobil markaları netleşti. Bu rakamlar eşiğinde diğer otomobil üreticileriyle kıyaslandığında model sayısı bir elin parmağını geçmeyen Tesla, geçtiğimiz yıla oranla çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Zira Elon Musk'ın yenilikçi şirketi, son bir yılın istatistiklerine bakıldığında yeni nesil elektrikliotomobilleriyle birlikte çok önemli bir aşama kaydetti.

Tesla Model X, şirketin en yüksek performans sergileyen otomobillerinden biri.
Tesla Model X, şirketin en yüksek performans sergileyen otomobillerinden biri.

Birkaç ay önce Ford ve General Motors'u geride bırakaran ABD'nin en değerli otomobil markası olmayı başaran Tesla, dünya genelindeki başarılarına da yenisini eklemeye devam ediyor. En net örnek ise ortaya çıkan son araştırma sonuçları... Listenin tamamı ve geçtiğimiz yıla oranla marka değerlerindeki değişim şu şekilde:

  • Toyota: %-3
    BMW: %-8
    Mercedes: %+4
    Ford: %0
    Honda: %-8
    Nissan: %-1
    Audi: %-1
    Tesla: %+32
    Land Rover: %+17
    Porsche: %+16

Listenin ilk üçü geçen seneyle tamamen aynı. Yani Toyota, BMW ve Mercedes-Benz listedeki yerini tamamen koruyor. Geçtiğimiz yıla marka değerindeki en büyük değişimi %32 ile Tesla yakalamış durumda. Toyota, Honda, Nissan ve Audi gibi dev isimlerin marka değeri düşerken, Tesla, Land Rover, Porsche ve Mercedes bu rakamları artırmayı başarmış; Ford'un değeri ise geçen yılla tamamen aynı.

Tesla'nın batarya ve diğer üretim fabrikalarını artırması ve modellerini çeşitlendirmesiyle birlikte marka değerini daha da artıracağı şimdiden öngörülebiliyor. Şirketin son olarak Model Y isimli diğer modellere oranla nispeten daha ucuz olan yeni bir elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı da bilinen detaylar arasında.

Not: Araştırmalar, Kantar Millward Brown ve WPP işbirliğiyle gerçekleştirilmiş.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >