280 karakter yeniliği tweet'lerin daha çok okunmasını sağladı

Twitter.
Twitter.

SocialFlow isimli sosyal medya analiz servisi, yaptığı araştırmayla çarpıcı sonuçlara ulaşmayı başardı. Açıklamalara göre Twitter'da yayınlanan uzun mesajlar, kısa mesajlara nazaran 2 kat daha fazla okunuyor.

2006 yılıyla birlikte hayatımıza giren Twitter, birçok yenilik ve güncellemeyle sürekli olarak diri kalmayı başarıyor. Kullanıcılarıyla buluştuğu dönemdeki ilk dört yıllık süreçte en çok tıklanan sosyal medya bağlantılarından biri olma başarısı gösterdi. 150 milyon dolar civarı net kazanç sağlayan şirket övgü ve ilginin dışında eleştirilerle de karşılaşıyordu. Bu eleştirilerden biri de 140 karakter sınırının kullanıcıları sorunlu bir şekilde sınırladığı üzerineydi. Eleştirilerin dozajının artmasıyla birlikte 140 karakter sınırı, 280 karaktere çıkarıldı.

140 karakteri geçen tweet'ler daha çok okunuyor

Twitter'a dair istatistikleri tutarlı bir şekilde listeleyerek değerlendirmeye çalışan SocialFlow'a göre 140 karakterin üzerine çıkan tweet'ler daha çok cevap ve beğeniyle karşılaşıyor. 29 Kasım Çarşamba ve 6 Aralık Çarşamba günleri arasındaki bir haftalık süreçte incelenen gönderiler Tweet'lerde 140 karakter üstündekiler 140 karakter altındakilere oranla %26 daha çok retweet ve %50.28 daha yüksek beğeniyle karşılaştı.

Tweet'lerin uzaması sitede geçirilen zamanı da artırdı

Twitter, 140 karakter sınırını 280 karaktere çıkardı çıkaralı kullanıcıları, sitede daha fazla zaman geçirmeye başladı. Kullanıcılar sitede faaliyet göstermek için daha fazla tweet okumak zorunda kaldığından uzun yazıların Twitter'a somut bir katkısı olduğundan bahsedilebilir. 280 karakter sınırının yoğun eleştirilerle karşılaştığı ve birçok kullanıcının bundan memnun olmadığı iddiası da bu istatistiki verilerle birlikte "şehir efsanesi" olarak kabul edilmeye başlandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >