6 yaşındaki YouTuber yılda 11 milyon dolar kazanıyor

YouTuber ​Ryan
YouTuber ​Ryan

Kullanıcılarına internet ortamında kendini gösterme fırsatı vererek onlara para kazandırma fırsatı veren YouTube, 6 yaşındaki çocuğu bile zengin etti.

Ryan Toys Review isimli YouTube kanalında oyuncakları test eden ve test ettiği bu oyuncakları yorumlayan 6 yaşındaki YouTuber, bunu Mart, 2015’ten beri yapıyor. Küçük YouTuber’ın 2018 yılına kadar bu geçen sürede 17 milyar kez izlendiği ortaya çıktı.

  • Ryan, Forbesin 'YouTube’un en fazla kazananları' listesinde 8.sırada yer alıyor.

Ayda yaklaşık 1 milyon dolar kazanan ve izleyiciler tarafından oldukça gizemli bulunan Ryan, nerede yaşadığını ve soyadını açıklamıyor. Şu an 6 yaşında olan YouTuber bu işe kendi isteğiyle 3 yaşında başlamış.

''Ben niye diğer çocuklar gibi YouTube'da yokum?''

Farklı bir isimle Tubefilter internet sitesine üyeliği bulunan annesi ise oğluyla ilgili şunları söyledi: ‘’Ryan bir gün benzer kanalları görüp 'Ben niye diğer çocuklar gibi YouTube'da yokum?' diye sordu. Biz de karar verdik ve işe koyulduk. Oyuncak dükkanına gidip ilk hediyesini, bir lego tren setini ona aldık. Her şey böyle başladı. Şimdi günde bir video paylaşmaya çalışıyoruz. Haftada birkaç kez üst üste videolar çekiyoruz.’’

Küçük Youtuber’ın şu anda 13 milyon abonesi bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >