ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı!

Trump.
Trump.

Twitter'daki son iş gününde ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kapatan Twitter görevlisinin Türk asıllı Bahtiyar Duysak olduğu belirlendi...

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Twitter hesabı, kasım ayının başında yaklaşık 11 dakikalık bir süre için kapatılmıştı. Sosyal ağ, hesabın o gün içinde işten ayrılan bir çalışan tarafından kapatıldığını ilan etmişti. Trump'ın Twitter hesabına ulaşımı engelleyen kişinin, Türk asıllı Alman vatandaşı Bahtiyar Duysak olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından basın mensuplarının yakın markajına dahil olan Duysak, TechCrunch'a verdiği röportajda yapılan işlemin "hata" sonucu gerçekleştiğini belirtti.

Kötü söylem ve paylaşımlar bölümünde çalışıyor

Twitter'ın kötü söylem ve paylaşımlara dair alınan raporlarını inceleyen birimde çalışan Bahtiyar Duysak, iş yerindeki son iş gününde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın hesabına çok sayıda şikayet geldiğini belirtiyor. Hesabın kapatılması için gerekli işlemleri başlatan Duysak, başkanın hesabının gerçekten kapatılacağına ihtimal vermediğini ifade ediyor. Duysak, "Son iş günümde rastgele ortaya çıkan tesadüflerin, gerçekten çok küçük ihtimallerin sonucu." olarak nitelediği olay ciddi seviyede yankı uyandırmıştı.

Çok sayıda insan gibi Bahtiyar Duysak da Twitter'ın önemli kullanıcıların hesapları için özel koruma tedbirleri tatbik ettiğini düşünüyordu fakat işten ayrıldıktan yalnızca birkaç saat sonra hesabın gerçekten kapatıldığını öğrendi. Twitter'dan ayrıldıktan sonra Almanya'ya geri dönen Duysak, olayın arkasında olan çalışanın kendisi olduğundan şüphe duyan basın mensuplarının ailesinden arkadaşlarına kadar tüm yakın çevresine ulaşmasından ve kendisine ulaşmaya çalışmalarından rahatsız olduğunu, eskisi gibi normal bir hayat sürmek için bu röportajı verdiğini açıkladı. Duysak'ın röportajı üzerine Twitter, yorum talepleri karşısında şu yanıtı verdi: “Eski çalışanımız hakkında yorum yapmayacağız. Benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri aldık.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >