ABD istihbarat biriminin uyarısına Huawei'den cevap gecikmedi

huawei
huawei

Huawei ve ZTE telefonların kullanılmaması konusunda uyarıda bulunan Amerikan istihbarat birimine cevap Huawei’den geldi.

En fazla telefon satan firmalar arasında bulunan Huawei, ürettiği yeni modellerle satışlarını artırmaya devam ediyor. Bu gelişimin devam ettiği süreçte Amerikan istihbaratından gelen bir uyarı firma hakkında kötü bir izlenim uyandırdı. ABD istihbarat birimi, kendi vatandaşlarını uyararak Huawei ve ZTE marka telefonların kullanmaması gerektiğini bildirdi. Bu duruma gerekçe olarak güvenlik gösterilse de çok fazla ayrıntı verilmedi.

''ABD faaliyetlerimizi kısıtlamaya çalışıyor''

Senato İstihbarat Komitesi’nde düzenlenen oturumda dile getirilen bu konuyla alakalı ilk açıklamayı yapan Huawei, ABD’nin faaliyetlerini kısıtlamaya çalıştığını bildirdi.

Huawei'den yapılan son açıklama ise şöyle:

"Huawei, ABD hükümetinin pazarda Huawei'ye yönelik kısıtlayıcı birtakım faaliyetlerinin farkındadır. Huawei, tüm dünyada 170 ülkede hükümetlerin ve tüketicilerin güven duyduğu bir şirkettir ve siber güvenlik ile ilgili herhangi bir iletişim teknolojisi firmasından daha fazla risk taşımamaktadır. Açıklık ve şeffaflık konusunda da her zaman kararlı bir tavır sürdürmeye devam edecektir. Huawei, inovasyona ve Ar-Ge’ye olan inancı ile tüm pazarlarda başarılı olmasına yardımcı olan yenilikçi teknolojiyi sunmaya devam ederek uluslararası alandaki çalışmalarını geliştirmeyi sürdürecektir".

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >