ABD ve Japonya'nın dev robot kavgası sonunda gerçekleşti

ABD ve Japonya robot dövüşleri
ABD ve Japonya robot dövüşleri

Ülkelerin en iyi robotu üretmek için birbiriyle yarıştığı şu günlerde ABD ve Japonya geliştirdikleri dev robotları sonunda karşı karşıya getirdi.

Robot dövüşleri gecikmeli de olsa nihayet başladı. Dün itibariyle gerçekleştirilen ilk robot dövüşü ABD takımı ve Japonya takımını terk edilmiş bir fabrikada karşı karşıya getirdi.

ABD takımının robotu ilk etkinliği kazandı

ABD’nin mega robot dövüşleri için geliştirdiği Eagle Prime’ın test görüntüleri bu yılın Ağustos ayı başlarında paylaşılmıştı. 12 ton ağırlığındaki dev robot 4.8 metrelik uzunluğa ve 430 beygirlik bir güce sahip. Dövüşün kazananı ise ABD takımının testeresiyle dikkat çeken robotu oldu. İlk rauntlarda silahsız sade halleriyle dövüştürülen robotlar daha sonra mekanik eklemeler ve silahlar eklenerek pilotlar tarafından en maksimum seviyeye çıkarılarak dövüştürüldü. Bu mekanik eklemelerde en dikkat çeken ABD’ye ait robotun elindeki rakibin zırhını kesen testere oldu.

Robot dövüşlerini konu alan film büyük ilgi görmüştü

Bu büyük robot kavgalarında aksiyonun bol olacağını düşünürsek ilginin de oldukça fazla olacağını tahmin etmek zor değil. Öyle ki başrolünü Hugh Jackman’ın oynadığı büyük robotların dövüşünü tema olarak belirlendiği 2011 yapımlı bilim kurgu film Real Steel (Çelik Yumruklar) büyük bir ilgi görmüş, YouTube’taki videoları bile 100 milyonlar izlenmişti.

kaynak: engadged.com

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >