Acımasız testlerde bugün: Google Pixel 2 XL ne kadar sağlam?

Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL

Birçok farklı akıllı telefonu fiziksel açıdan zorlu testlere sokan JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, bu kez de Google Pixel 2 XL'ı konuk aldı, sonuçlar şaşırtıcı...

Google; Ekim'in ilk haftasında gerçekleştirilen etkinlikte Android ekosistemini tercih eden kullanıcıların merakla beklediği yeni nesil Pixel 2 ve Pixel 2 XL'ı sahneye çıkarmıştı. Şirketin CEO'su Sundar Pichai, organizasyon kapsamında özellikle donanım, yazılım ve yapay zeka üçlüsüne vurgu yaparak yeni teknolojilere sahip olduklarını belirtmişti.

IP67 sertifikasına sahip olan Google Pixel 2 XL'ın bu sayede suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu da belirtmek gerekiyor.
IP67 sertifikasına sahip olan Google Pixel 2 XL'ın bu sayede suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Elbette her zaman olduğu gibi yeni akıllı telefonun duyurulmasıyla birlikte testler de ortaya çıkmaya başladı. Mobil cihazlara yönelik acımasız testleriyle bilinen JerryRigEverything isimli YouTube kanalı, Pixel 2 XL'ın "sağlamlığını" masaya yatırdı.

Çizilme, yanma ve bükülme testleri!

Testler ilk etapta çizilme üzerine yoğunlaşıyor. Ekranda numaralandırılan bölümler tornavida yardımıyla çiziliyor. Akabinde maket bıçağıyla benzer çizilme testlerine geçiliyor. Burada ahize ve kameraların çevresi de elbette nasibini alıyor. Telefonun arka gövdesi basit sürtme hareketleriyle dahi kolayca çizilebiliyor. Dolayısıyla telefonu bozukpara ya da anahtarla aynı cepte taşıyacak olan kişilerin dikkatli olmasında yarar var, çok çabuk çizikler oluşabiliyor. Yanma ve bükülme testleriyle devam eden video sonunda Pixel 2 XL hâlâ çalışır durumda görüntüleniyor.

Not: Parmak izi okuyucu tamamen çizilmiş olsa bile sorunsuz çalışıyor.

Google Pixel 2 XL teknik özellikler

  • 6 inç'lik (P-OLED kapasitif ekran, 16 milyon renk desteği, %76.4 ekran - gövde oranı ve 538 PPI piksel yoğunluğu) 1440 x 2880 piksel çözünürlükte ekran
    Qualcomm MSM8998 (Snapdragon 835) yonga seti
    8 çekirdekli (4 x 2.35 GHz Kryo ve 4 x 1.9 GHz Kryo çekirdekleri) işlemci
    Adreno 540 grafik işlem birimi
    64 GB / 128 GB kapasite seçenekleri4 GB RAM
    12.3 MP'lik (f/1.8 diyafram açıklığı, optik görüntü sabitleme, 1/2.6 inç sensör boyutu, çift ton LED flaş)
    8 MP ön kamera
    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac ve Bluetooth 5.0 kablosuz bağlantı teknolojileri
    USB 3.0 (Type-C 1.0) kablolu bağlantı teknolojisi
    Parmak izi okuyucu
    3520 mAh kapasitede batarya
    Android 8.0 mobil işletim sistemi
    157.9 mm x 76.7 mm x 7.9 mm boyutlar
    175 gram ağırlık
    IP67 sertifikası
    Siyah, gümüş ve mavi renk seçenekler
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >