Ada ülkesi Vanuatu 44 Bitcoin'e vatandaşlık hakkı vereceğini açıkladı

Vanuatu bitcoin
Vanuatu bitcoin

İngiliz Milletler Topluluğu’na üye olan ada ülkesi Vanuatu vatandaşı olup 113 ülkeye vizesiz girebilme şansı için 44 bitcoin yeterli olacak.

Dünya genelinde birçok ülke gayrimenkul bulundurma ve belli bir miktarda aldığı para karşılığında vatandaşlık hakkı veriyor. Bu ülkeler arasında öyleleri var ki vatandaşlık için oldukça yüksek fiyatlar istiyor. Mesela ABD, 1 milyon dolarlık bir şirket kurmanızı veya hükümet tarafından belirlenen bir bölgede 500 bin dolarlık yatırım yapmanız durumunda süresiz oturma izni veriyor. Ardından 5 yıl Amerika’da bulunursanız vatandaşlık alım hakkına sahip oluyorsunuz. Güney Kıbrıs ise vatandaşlık vermek için 3 milyon Euro yani TL ile yaklaşık 13 milyon istiyor. Vatandaşlık alınması en zor ülkelerden biri ise hesabınızda 2 milyon dolar bulunmasını ve yıllık 160 milyon dolar civarında bir ciroya sahip olunmasını zorunlu tutan Singapur. Yani buradan vatandaşlık almak için çok zengin olmanız gerekiyor.

44 Bitcoin vererek 113 ülkeye vize hakkı

İşte Büyük Okyanus’un güneyinde bulunan Vanuatu, vatandaşlık için sanal para Bitcoin’i kabul edeceğini açıkladı. 44 Bitcoin karşılığında vatandaşlık veren Vanuatu bu duyurudan önce vatandaşlık hakkı için 200 bin dolar istiyordu. 277 bin kişilik nüfusuyla oldukça şirin bir ada ülkesi görüntüsüne sahip Vanuatu, vatandaşlarına 113 ülkeye vize hakkını çıkarmış durumda. 113 ülkenin çok farklı küçük ülkeler olduğunu düşünebilirsiniz ama aralarında Rusya, Avrupa Birliği ve İngiltere bile bulunuyor.

Sizce 44 Bitcoin (831 bin TL) verilerek 113 ülkeye vizesiz girebileceğiniz Vanuatu'dan vatandaşlık alınır mı?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >