A'dan Z'ye: Samsung Galaxy S10 hakkında bilinen tüm detaylar!

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Tanıtımdan aylar önce Samsung'un yeni tepe seviyesi akıllı telefonuyla alakalı birçok farklı söylenti ortaya çıkmış durumda. Biz de GZT.com olarak tüm bu söylentileri sizler için bir araya getirdik!

Samsung Galaxy S10 uzun süredir konuşuluyor. Bugün gelinen noktada ise elimizde her zamankinden daha fazla bilgi var. Geçen ay, yeni telefonun kamerada 'devrim' yapacağını açıklayan şirket CEO'su, tasarımın baştan aşağı değişeceğini ve yeni renklerle çok daha fazla seçenek sunulacağını belirtti.

Ama hepsi bu değil. Üç farklı model şeklinde duyurulacak olan Galaxy S10'de ultrasonik sensörle ekran altı parmak izi okuyucu sunacağı tahmin ediliyor.

İşte tüm bu bilgileri, söylentileri ve şu ana kadar ortaya çıkanları bu başlık altında bir araya getiriyoruz.

Galaxy S10'da üç farklı varyasyonla birlikte farklı ekran boyutlarının ve farklı konfigürasyonların sunulması bekleniyor.
Galaxy S10'da üç farklı varyasyonla birlikte farklı ekran boyutlarının ve farklı konfigürasyonların sunulması bekleniyor.

Samsung Galaxy S10: Üç farklı model!

Öncelikle az önce de bahsettiğimiz gibi telefonda üç farklı opsiyon bekleniyor. Bunlar şimdilik Beyond 1,Beyond 2 ve Beyond 3 şeklinde geçiyor. Temeldeki en büyük fark ise ekran boyutu. Modellere göre ekran boyutları bu şekilde:

  • Beyond 0: 5.8 inç Super AMOLED ekran
    Beyond 1: 6.2 inç kavisli Super AMOLED ekran
    Beyond 2: 6.44 inç kavisli Super AMOLED ekran

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler eşiğinde model isimleri SM-G970, SM-G975 ve SM-G973 olarak listeleniyor.

Samsung CEO'sunun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar neticesinde artık bu aileyle birlikte tasarımın tamamen değişeceği netleşmiş durumda.
Samsung CEO'sunun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar neticesinde artık bu aileyle birlikte tasarımın tamamen değişeceği netleşmiş durumda.

Samsung Galaxy S10 çıkış tarihi

Güney Koreli şirket şu ana kadar Galaxy S10'un tanıtım tarihini doğrulamadı. Ancak iddialar yeni telefonun CES 2019'da tanıtılabileceği yönünde. Aslında bu bilgi de ürünün Şubat 2019'da satışa çıkabileceği anlamına geliyor.

  • Samsung tarafından doğrulanan herhangi bir tarih yok.
  • Galaxy S10'un CES'te tanıtabileceği söyleniyor.
    Satışlar ise Şubat 2019'da başlayabilir.

Samsung, geçmişte Galaxy S serisi üyelerini tanıtmak için Şubat sonunda düzenlenen Mobile World Congress'i seçti. Ancak bu yılki iddialar organizasyonun daha önce yapılacağı yönünde.

Şu anda kadar ortaya çıkan raporda, yeni telefonun Tüketici Elektroniği Fuarı kapsamında tanıtılabileceği iddia ediliyor. Bu senaryoda telefonların hızlı şekilde satışa çıkması için düşünülmüş olabilir. Böylece aslında MWC öncesinde satış başlayabilir. Peki ama bu durumda MWC pas mı geçilecek? Tabii ki hayır. Fuar kapsamında katlanabilir yapıdaki bir akıllı telefon boy gösterebilir.

Galaxy S10 ile birlikte üç arka kamera sistemine geçileceğinden bahsediliyor. Kameraların bu şekilde alt alta dizileceği de bilinen ayrıntılar arasında.
Galaxy S10 ile birlikte üç arka kamera sistemine geçileceğinden bahsediliyor. Kameraların bu şekilde alt alta dizileceği de bilinen ayrıntılar arasında.

Daha önce hiç görmediğimiz gibi 3D haritalamalı kamera sensörü

Son rapora göre Samsung Galaxy S10'da 3D haritalama teknolojisine sahip bir kamera sensörünün yer alması bekleniyor. Galaxy Note 9 modeliyle çift arka kamera sistemine geçiş yapan Samsung, kameraları bu modelle birlikte daha da ileriye götürmek istiyor. Peki ama kamera tarafında neler bekleniyor?

Yeni tepe seviyesi modelde arkada üç lens yer alabileceği söyleniyor. Bunların özellikle 16 MP çözünürlükle birlikte 120 derecelik ultra geniş açı desteği sunacağı da detaylar arasında.

Ancak az önce bahsettiğimiz üzere Galaxy S10'da üç farklı varyasyon yer alması bekleniyor. Haliyle bu üç telefonda da aynı kameraların yer alması söz konusu olmayabilir. Alt seviyede kalan modelde çift arka kamera sunulabilir.

Bir Twitter kullanıcı tarafından sızdırılan özellik tablosu, şu ana kadar öğrendiğimiz kamera detaylarını destekler nitelikte.

Galaxy S10'un etkileyici özelliklerden biri de ekran altı parmak izi okuyucuyla birlikte gelmesi.
Galaxy S10'un etkileyici özelliklerden biri de ekran altı parmak izi okuyucuyla birlikte gelmesi.

Fütüristik ekran altı parmak izi okuyucu

Galaxy S10 için Samsung'un ekran altı parmak izi okuyucu sunacağı uzun süredir konuşuluyor. Böylece yeni telefonun biyometrik tarayıcı ve güvenlik konusunda önemli adım atacağı düşünülüyor. Üstelik beklendiği üzere yeni modelde bir parmak izi okuyucusu olmayabilir.

gzt

Yüksek performanslı işlemci ve 5G desteği

Telefonun tanıtım tarihi belli olmadığı için hangi yonga setinin sunulacağı da net değil. Her zaman olduğu gibi Qualcomm ve Exynos'un en yüksek performanslı yongalarını kullanacağı aşikar. Yani esasında Snapdragon 845 yongası ya da daha yeni bir yonganın kullanılması söz konusu.

5G desteğiyle ilgili de çok fazla söylenti var. Ancak şu anda diğer hususlarda olduğu gibi o da net değil.

Samsung Galaxy S10 fiyatı

Açıkcası, Samsung'un Galaxy S10 serisinde tasarımın tamamen yenileneceği ve maliyeti artıran (yonga seti, ekran altı parmak izi okuyucu) bileşenlerin kullanılacağı düşünüldüğünde fiyatı tahmin etmek zorlaşıyor. Ancak 5.8 inç'lik model için 700 dolarlık bir fiyattan bahsediliyor.

Samsung Galaxy S10: Sonuç!

Galaxy S10 hakkında şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler bu şekilde. Detayları yayınladığımız haberlerle aktarmaya devam edeceğiz, takipte kalın.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >