Adidas'ın 3D yazıcıyla üretilen ilk spor ayakkabısı satışta

Adidas'ın tamamen 3D yazıcıyla üretilen spor ayakkabısı özel bir randevu sistemiyle 333 dolardan satışa çıktı.

Yapay zekanın gelişimiyle birlikte robotlar yakın gelecekte birçok farklı iş kolunda tercih edilecek. Başta gıda, sağlık ve hizmet sektöründe kullanılması beklenen robotların ilerleyen zamanlarda beyaz yakalıları işlerinden edebileceği de konuşuluyor.
Adidas 3D Runner satışları başladı
Yeni nesil robotlara yatırım yapan şirketlerden birisi de Adidas. Fabrikalarında robotlara yer vereceğini açıklayan Adidas, insanlı üretimleri olabildiğince azaltacak. Şirket, diğer bir yandan da 3D yazıcıların kullanımıyla ilgili önemli adımlar atıyor. Son olarak 3D Runner olarak adlandırılan üç boyutlu yazıcıyla üretilen ilk ayakkabının satışı başladı.
Adidas 3D Runner satışları başladı Yeni nesil robotlara yatırım yapan şirketlerden birisi de Adidas. Fabrikalarında robotlara yer vereceğini açıklayan Adidas, insanlı üretimleri olabildiğince azaltacak. Şirket, diğer bir yandan da 3D yazıcıların kullanımıyla ilgili önemli adımlar atıyor. Son olarak 3D Runner olarak adlandırılan üç boyutlu yazıcıyla üretilen ilk ayakkabının satışı başladı.
Randevuyla satılıyor
Londra, Tokyo ve New York gibi bölgelerde satışa sunulan ayakkabı, sınırlı sayıda üretildiğinden dolayı yalnızca Adidas Confirmed üzerinden özel randevularla satılıyor. Fiyat ise 333 dolar şeklinde belirlenmiş.
Randevuyla satılıyor Londra, Tokyo ve New York gibi bölgelerde satışa sunulan ayakkabı, sınırlı sayıda üretildiğinden dolayı yalnızca Adidas Confirmed üzerinden özel randevularla satılıyor. Fiyat ise 333 dolar şeklinde belirlenmiş.
Filament malzemeyle üretildi
Esasında Adidas 3D Runner'ın, diğer Adidas modellerinden hem tasarım hem de konfor anlamında farklılaştığını söylemek güç. Ancak, 3D yazıcıyla üretilen ilk Adidas ayakkabısı olduğu için önemi büyük. Filament ve 3D baskılı ipliklerle üretilen ayakkabı için talep büyük.
Filament malzemeyle üretildi Esasında Adidas 3D Runner'ın, diğer Adidas modellerinden hem tasarım hem de konfor anlamında farklılaştığını söylemek güç. Ancak, 3D yazıcıyla üretilen ilk Adidas ayakkabısı olduğu için önemi büyük. Filament ve 3D baskılı ipliklerle üretilen ayakkabı için talep büyük.
3D yazıcılar medikal alanlarda sıkça tercih edilecek
3D yazıcılar artık birçok farklı sektör tarafından aktif olarak tercih ediliyor. Hatta önümüzdeki dönemlerde sağlık ve medikal alanında çok önemli aşamalar kaydedileceği de tahmin ediliyor.
3D yazıcılar medikal alanlarda sıkça tercih edilecek 3D yazıcılar artık birçok farklı sektör tarafından aktif olarak tercih ediliyor. Hatta önümüzdeki dönemlerde sağlık ve medikal alanında çok önemli aşamalar kaydedileceği de tahmin ediliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >