Alibaba CEO'su Jack Ma görevinden ayrılıyor

Jack Ma
Jack Ma

Elektronik ticaret denildiğinde akla ilk gelen şirketlerin başında Alibaba yer alıyor. Ancak şirkette 5 yıldır CEO koltuğunda oturan CEO Jack Ma, Alibaba'daki görevinden ayrılıyor. Detaylar haberimizde:

Dünyanın en büyük elektronik ticaret platformlarından biri olan Alibaba.com, pastadaki payını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda hem ürün satışında hem de teslimat konusunda yeni adımlar atan şirket, üst düzey yönetimde değişikliğe gidiyor.

Tam olarak 5 yıldır şirketin CEO koltuğunda oturan ve görevini başarılı bir şekilde yerine getiren Jack Ma, kısa süre içinde şirketle olan bağlantısını sonlandırıyor.

Jack Ma, görevinden ayrıldıktan sonra öğretmenliğe devam etmek istiyor.
Jack Ma, görevinden ayrıldıktan sonra öğretmenliğe devam etmek istiyor.

Öğretmenliğe devam edebilir

Geçen sene Bloomberg dahil olmak üzere birçok farklı mecrada konuyla alakalı ilk sinyalleri veren Jack Ma, öğretmenlik yaparak hayatını devam ettirmek istiyor. Özellikle son yıllarda Alibaba ve elektronik ticaret için yaptığı cesur hamlelerle dillerden düşmeyen Jack Ma'nın konuya ilişkin açıklaması şu yönde:

  • 'Bir gün, hatta yakın zamanda öğretmenliğe geri dönmeyi düşünüyorum. Alibaba'nın CEO'su olmaktan çok daha iyi yapabileceğimi düşündüğüm bir iş bu.'

Jack Ma'nın görevinden ayrılmasıyla birlikte yerine kimin geçeceği ise şimdilik belli değil.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >