Android 9 Pie nasıl indirilir?

Android 9 Pie
Android 9 Pie

Google Pixel ailesi ya da Essential Phone'a sahip olan kişiler yeni sunulan Android 9 Pie güncellemesini basit bir yöntemle telefonuna indirip kurabiliyor, ayrıntılar haberimizde:

Google, birkaç gün önce sürpriz şekilde Android 9 Pie mobil işletim sistemini yayınladı. Elbette her güncellemede olduğu gibi ilk etapta Google Pixel akıllı telefonlar sunulan tüm yeniliklerden yararlanabiliyor. Fakat, kısa süre içinde farklı birçok cihazın Android 9'a yükselmesi bekleniyor.

Evet; Android 9 Pie an itibariyle resmî olarak indirilebiliyor. Ancak az önce de belirtildiği üzere tüm akıllı telefonlar bu sistemi desteklemiyor. Pixel'lere ek olarak Essential Phone da Android9'un sunduğu güncellemelerden yararlanıyor.

Android 9 Pie, temelde adaptif parlaklık, adaptif batarya ve yapay zekâ desteğiyle ön plana çıkıyor.
Android 9 Pie, temelde adaptif parlaklık, adaptif batarya ve yapay zekâ desteğiyle ön plana çıkıyor.

Android 9 Pie nasıl indiriliyor?

Şu anda Android Pie güncellemesini doğrudan alabilen beş akıllı telefon var. Bunlar şöyle:

  • Google Pixel
    Google Pixel 2
    Google Pixel XL
    Google Pixel 2 XL
    Essential Phone

Bu akıllı telefonlardan birine sahip olan kullanıcılar Ayarlar / Sistem / Sistem Güncellemesi üzerinden detaylara erişip güncellemeyi gerçekleştirebiliyor.

Hatta güncellemeyle alakalı olarak kullanıcılara bildirim de gönderiliyor. Ancak yine de yeni sürümü kendisi takip etmek isteyen kullanıcıların uygulaması gereken yöntem yukarıda görülebiliyor.

Öte yandan son adımda ise İndir ve Yükle düğmesi üzerinden işlem tamamlanabiliyor. Tabii bu sırada telefonun şarjının dolu olması ve kablosuz ağa bağlanmasına dikkat etmek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >