Android kullanıcıları iPhone’u neden tercih etmez?

Android vs iOS
Android vs iOS

Yahoo, yaptığı anketle Android kullanıcılarının iPhone’u neden tercih etmediğini araştırdı. Çıkan sonuçlar, “jak girişi”nin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyar nitelikte.

Apple, aldığı kritik kararlara bir yenisini daha ekleyerek iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte telefonlarındaki 3,5 mm jak girişini kaldırmıştı. Telefonlar, kutularından 3,5 mm jak girişini “Lightning” girişine çeviren bir dönüştürücü ve “Lightning konnektörlü” kulaklıklarla birlikte çıkmıştı.

Kimi kullanıcılar, tasarım konusunda oldukça olumlu yorumlarda bulunsa da kullanıcıların azımsanmayacak bir bölümü telefonun şarj olduğu sırada kulaklık kullanılamamasından şikayetçiydi. Apple, bu soruna da bir çözüm üretti fakat ekstra bir masraf olarak göründüğü için kullanıcılar bu durumdan da çok mutlu olmadı.

Yahoo Finans, yaptığı ankette Android kullanıcılarının %73’ü yalnızca 3,5 mm jak girişi olmadığı için yeni iPhone modellerini tercih etmediğini belirtti. Apple’ın tüm bu eleştirilere rağmen tasarımı değiştirmesi ve yeniden jak girişine geçmesi söz konusu görünmüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >