Android telefonlarda 'Adaptif Parlaklık' nasıl devre dışı bırakılır?

Android P Adaptif Parlaklık
Android P Adaptif Parlaklık

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda varsayılan olarak gelen 'Adaptif Parlaklık' özelliği basit bir yöntemle pasif hale getirilebiliyor. İşte yöntem:

Google, her yıl Mayıs'ta düzenlenen konferansta mobil işletim sisteminin 'geleceğine' yönelik önemli açıklamalar yapıyor. Bu sene de Android P'nin yeniliklerini duyuran şirket, temelde önceki Androidsürümlerinden ayrışan birçok farklı özellik sunuyor. San Francisco'daki etkinlik kapsamında Android P tarafında üzerinde durulan birçok farklı detay var.

  • Adaptif batarya
    Adaptif parlaklık
    Yapay zekâ
    Yenilenen kullanıcı arayüzü

Adaptif batarya ve adaptif parlaklık gibi özellikler sunan yeni mobil işletim sistemi artık eskiye oranla yapay zekâyı çok daha fazla kullanıyor. Üstelik yenilenen kullanıcı arayüzü sayesinde detaylar çok daha hoş görünüyor.

Android P Adaptif Parlaklık

Bu rehberimizde ise Android P ile telefonlarda standart olarak gelen 'Adaptif Parlaklık' özelliğinin nasıl kapatılacağına bakıyoruz. Ancak öncesinde bu özelliğin tam olarak ne işe yaradığını bilmek gerekiyor.

Akıllı telefonlarda uzunca bir süredir ortam ışık sensörleriyle birlikte ortamdaki ışık seviyesine bağlı olarak ekran parlaklığını azaltma ya da artırma özelliği mevcut. Ancak, AdaptifParlaklık sistemi bu özelliği yapay zekâ desteğiyle bir adım öteye taşıyor. Böylece kullanıcıların alışkanlıkları analiz edilerek ekran parlaklığı sistemi daha da iyi çalışıyor.

Android P ile varsayılan olarak gelen bu özellikten yararlanmak istemeyen kullanıcılar basit bir yöntemle bu sistemi devre dışı bırakabiliyor.

Adım adım:

1- Ayarları açın.
2- Ekran kısmına dokunun.
3- Adaptif Parlaklık kısmına dokunun.
4- Özeliği kapatmak için sağdaki aktif kilidi sola doğru çekin ve pasif hale getirin.

Hepsi bu kadar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >