Apple AirPods'un bir tanesi kaybolursa ne yapılması gerekir?

Apple AirPods
Apple AirPods

Apple'ın geçen sene duyurduğu kablosuz kulaklık AirPods minik boyutları sebebiyle kolayca kaybolabiliyor. Peki ama AirPods'un bir tanesini kaybeden kullanıcıların ne yapması gerekiyor?

Geçen yıl iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte tanıtılan AirPods; kablosuz yapısı, kulaktan düşmeyen tasarımı, mikrofon kalitesi ve sunduğu ek özelliklerle bugüne kadar epeyce konuşuldu. Ürünün 899 TL'lik Türkiye fiyatı Apple fanatiklerini dahi hayal kırıklığına uğratıyor olsa da AirPods kablosuz kulaklık bir yıla yakın süreçte birçok kişiyi etkilemeyi başarmış durumda.

  • Apple AirPods nedir? Geçtiğimiz sene tanıtılan kablosuz kulaklık, fiziksel olarak Apple'ın klasik kablolu kulaklıklarıyla tasarım olarak birebir aynı. Ancak; sensör, mikrofon ve diğer detaylarla kablolu kulaklıktan ayrılıyor. Tek şarjla yaklaşık 5 saatlik kesintisiz müzik dinleme deneyimi sunan AirPods, yalnızca 15 dakikalık hızlı şarjla 3 saatlik kullanım süresi vadediyor.

Ürünle ilgili en çok merak edilen detaylardan biri kesinlikle kaybolma durumu. Zira AirPods'uaktif olarak kullanan kişiler bile bu zarif kablosuz kulaklığın tekini kaybedebiliyor. Peki ama uzunca bir süre devam eden şaşkınlıkla birlikte arama - tarama çalışmaları sonuç vermediğinde ne yapılması gerekiyor?

Kablosuz kulaklığın bir tanesi kaybolduğunda diğer teki kullanılmaya devam edilebiliyor; bu hususta herhangi bir sıkıntı yok. Yani AirPods kulaklıklar tek olarak da alışabiliyor. Ancak yenisini satın almak isteyenler için Apple servisini bilgilendirmesi gerekiyor.

Apple AirPods'un herhangi biri kaybolduğunda yenisi için 330 TL ödemek gerekiyor.
Apple AirPods'un herhangi biri kaybolduğunda yenisi için 330 TL ödemek gerekiyor.

Tek AirPods'u kaybetmenin bedeli: 330 TL

AirPods'un bir tanesi kaybolduğunda kullanıcılar Apple'a seri numarasını göndererek yeni bir kulaklığa aynı numaranın tanımlanmasını sağlayabiliyor. Yani tekrardan AirPods satın almak yerine yalnızca kaybolan bir kulaklığı tekrardan satın alabilmek mümkün. Elbette bunun da bir bedeli var; 330 TL.

AirPods'un kutusunu kaybedenler ise 69 dolar karşılığında Apple'dan tekrardan yeni bir kutu satın alabiliyor.
AirPods'un kutusunu kaybedenler ise 69 dolar karşılığında Apple'dan tekrardan yeni bir kutu satın alabiliyor.

AirPods bir ya da ikisini kaybetmemek için kulaklardan çıkartır çıkartmaz özel kutusuna yerleştirmek en mantıklı çözüm. Peki ama kutu kaybolursa ne olacak? Evet, bu da mümkün. Eğer AirPods'lar duruyorsa ve özel AirPods kutusu kaybolduysa kullanıcıların ödemesi gereken tutar 69 dolar.

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods'un diğer servis ücretleri ise şöyle:

Kulaklığın batarya değişimi: 49 dolar.
Saklama ve şarj kutusunun bataryasının değişimi: 49 dolar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >