Apple, FaceTime açığından ötürü kullanıcılardan özür diledi

FaceTime
FaceTime

Bu hafta ortaya çıkan FaceTime hatası, aramalarda daha çağrı yanıtlanmadan karşı taraftan ses gelmesine sebep oluyor. Konuyla alakalı açıklama yapan Apple, kullanıcılardan özür diliyor. Ayrıntılar haberimizde:

Bir süre önce ortaya çıkan FaceTime hatası, aramalarda çağrı daha yanıtlanmadan karşı taraftan ses gelmesine sebep oluyor. Her ne kadar Applegüncellemeyle durumu kapatmaya çalışsa da aslında yeni bir problem daha meydana geldi. Şirket son yaptığıaçıklamayla konuyu detaylandırdı.

FaceTime aramalarında çağrı karşı tarafa gittiğinde daha yanıtlanmadan ortamdaki ses dinlenebiliyor.
FaceTime aramalarında çağrı karşı tarafa gittiğinde daha yanıtlanmadan ortamdaki ses dinlenebiliyor.

Gelecek hafta yayınlanacak

Açığı bulan Thompson ailesine teşekkür eden Apple, kullanıcılardan da özür diledi. Tabii bu açıklama aslında yeterli değil. Bunun yerine problemin ne zaman ortadan kalkacağı da açıklandı. Haftaya iOS için yayınlanacak olan güncellemenin bu açığı kapatmış olacak.

Apple çalışanları her fırsatta 'güvenlik' konusunda övünüyor. Haliyle bu tarz bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin de alınacağı da belirtiliyor.

Şu anda problemin yaşanmaması için tek yöntem FaceTime'ı kapatmak. iPhone, iPad ve Mac'lerde varsayılan olarak gelen görüntülü görüşme uygulaması FaceTime, bu hafta ortaya çıkan açık sebebiyle güvenlik riski oluşturuyor. Korunmak için şu an tek yöntem FaceTime'ı devre dışı bırakmak. Peki ama iPhone, iPad ve Mac'lerde FaceTime nasıl kapatılır?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >