Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus şimdiden yok satmaya başladı

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Apple'ın birkaç gün önce duyurduğu iPhone serisi akıllı telefonlar bazı ülkelerde ön siparişte yok satmaya başladı.

Geçtiğimiz Salı günü Türkiye saatiyle 20:00'de başlayan organizasyonla yeni iPhone'ları (iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X) tanıtan Apple, iPhone 8 serisi modelleri dün bazı ülkelerde ön siparişe açtı. İlk etapta yabancı kaynakların elde ettiği verilere bakılırsa bir günlük süreçte iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'a olan ilgi hayli büyük.

A11 Bionic yonga setiyle 6 çekirdek yapısına geçiş yapan ve geçtiğimiz sene iPhone 7 serisindeki A10 yongasına oranla 2 performans çekirdeğinde %25, 4 enerji tasarrufu çekirdeğinde ise %75'lik performans artışı sağlayan iPhone 8; cam gövde, kablosuz şarj ve diğer yeni özellikleriyle ön plana çıkıyor. Asıl büyük yeniliklerin iPhone X'e ayrılmasına rağmen iPhone 8 serisinin bu kadar ilgi görmesiyse şaşırtıcı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile yeni bir devrin kapıları açılıyor. Zira bu telefonlar kablosuz şarj özelliğiyle birlikte geliyor.
iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile yeni bir devrin kapıları açılıyor. Zira bu telefonlar kablosuz şarj özelliğiyle birlikte geliyor.

Elbette şimdilik yeniiPhone serisinin ön sipariş rakamlarıyla ilgili Apple tarafından açıklanan herhangi bir rakam yok. Ancak tanıtımı gerçekleştiren diğer ürünlerin de satışa sunulmasıyla beraber rakamların ortaya çıkması bekleniyor. Son olarak iPhone 8 serisinin kuyruk oluşturması ve yüksek ön sipariş rakamlarına ulaşmış olması, iPhone X'te çıtanın daha da üst noktalara çıkacağını gösteriyor. Hatta iPhone X, Apple cephesinde şu ana kadarki en yüksek satış rakamlarına ulaşan telefon olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >