Apple iPhone X'in "hızlı şarj" özelliği için ek adaptör ve kablo satın almak şart

iPhone X
iPhone X

Apple'ın iPhone X ile birlikte sunduğu "hızlı şarj" özelliği kutudan çıkan adaptör ve kabloyla kullanılamayabilir. Dolayısıyla Bu noktada iPhone X sahiplerinin ek adaptör ve kablo satın alması gerekecek.

Apple, Salı akşamı tanıttığı yeni nesil iPhone'lar (iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X) ile birlikte çok önemli bir adım atarak "kablosuz şarj" özelliğini sunmaya başladı. Evet; bu büyük yenilik Apple ekosistemini tercih eden kullanıcılar için epey heyecanlandırıcı. Ancak, tahmin edilebileceği üzere kablosuz şarj özelliği sunan aksesuar iPhone X'in kutu içeriğinde sunulmayacak. Dolayısıyla kullanıcıların iPhone 8, iPhone 8 Plus ya da iPhone X'te bu sistemden yararlanabilmeleri için mutlak suretle ek ücret ödeyip özel istasyonlardan birini satın almak durumunda.

iPhone X'in hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için ekstra güç adaptörü ve kablo satın almak şart.
iPhone X'in hızlı şarj özelliğini kullanabilmek için ekstra güç adaptörü ve kablo satın almak şart.

Esasında Apple bu noktada kullanıcıları özgür bırakmış durumda. Yani Qi destekli olarak tasarlanan ve Apple sertifikasını alan her üretici yeni iPhone'lar için bu şarj istasyonunu tasarlayıp satışa çıkarabilecek. Böylece kullanıcılar birçok farklı aksesuar üzerinden seçim yapabilecek. Ancak, son bilgilere bakılırsa iPhone X'in hızlı şarj teknolojisi (yarım saatte %50 şarj imkanı) için USB-C destekli Apple güç adaptörlerinin satın alınması şart. Zira Cupertinolu şirketin iPhone X kutu içeriğinde hızlışarj destekli kabloya yer vermeyeceği düşünülüyor. Hızlı şarj için güç adaptörü kısmında 49 dolar, kabloda ise 25 dolar ödeme yapılarak ek ürünlerin satın alınması şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >