Apple, iPhone'ların "yavaşlatılması" konusunda yeni bir çözüm geliştiriyor

Eski iPhone'lar
Eski iPhone'lar

Geçen ay, "eski iPhone'ların yavaşlatılmasıyla" ilgili haberlerin ardından durumu kabul eden ve kullanıcılardan özür dileyen Apple, yeni güncellemeyle iki seçenek sunmaya hazırlanıyor.

Apple, geçen ay batarya performansı konusunda devamlılığın sağlanabilmesi için eski iPhone'ların yavaşlatıldığı itiraf etmiş ve özür dilemişti. Aradan geçen süreçte kullanıcılara ilk kez sevindirici bir haber verildi. Birçok farklı davanın açıldığı Apple, şirket CEO'su Tim Cook'un yaptığı açıklamayla birlikte artık kullanıcılara bir seçim şansı sunmaya hazırlanıyor. Yani artık cihazlardaki bataryaların sağlık durumu kullanıcılar tarafından takip edilebilir hale geliyor. Hatta Cook, daha önce bu tarz bir opsiyonun sunulmadığı da özellikle belirtiliyor. Peki ama bu seçim şansı nasıl ortaya çıkıyor?

Apple'ın,
Apple'ın,

Telefon performansı mı, batarya performansı mı?

Yeni iOS 11 güncellemesiyle gelecek olan bu seçim şansı, kullanıcılara batarya verilerini görüp görmeme konusunda yeni bir kapıyı aralıyor. Böylece batarya performansından feda edip cihazın performansını korumak isteyenler kullanıcılar bu tercihi yapabiliyor duruma gelecek. Her ne kadar güncellemenin yayınlanacağı net tarih bilinmiyor olsa da Şubat sonunda beta sürümün sunulması bekleniyor. Yani aslına bakılırsa kullanıcılara iki yol çiziliyor; telefonların yavaşlaması ya da batarya performansının düşmesi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >