Apple karar aldı: Uygulama geliştiriciler gizlilik politikalarını yayınlamak zorunda

App Store
App Store

Apple, geliştiricilerin 'kullanıcı verilerine' karşı daha hassas davranmasını sağlamak için gizlilik politikalarını yayınlama zorunluluğu getiriyor. Böylece artık geliştiriciler uygulamalar üzerinden hangi kullanıcı verilerinin toplandığını ve hangi amaçla kullanıldığını App Store'da net bir şekilde belirtmek zorunda kalıyor. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Facebook cephesinde aylar önce yaşanan Cambridge Analytica skandalının ardından şirketler birçok farklı önlem almaya başladı. Özellikle çok fazla kullanıcı verisi barındıran Apple, Microsoft,Google ve Amazon gibi devlet birbiri ardına yeni gizlilik politikalarını duyuruyor. Son olarak, Apple'ın işleme koyduğu yeni gizlilik politikası da benzer bir mantık taşıyor.

Güncellenen App Store gizlilik politikası sayesinde artık geliştiricilerin 'hangi verilerin toplandığını ve hangi amaçla kullanılacağını' bildirmesi gerekiyor.
Güncellenen App Store gizlilik politikası sayesinde artık geliştiricilerin 'hangi verilerin toplandığını ve hangi amaçla kullanılacağını' bildirmesi gerekiyor.

Gizlilik politikası güncelleniyor

Uygulama gizliliği konusunda harekete geçen Cupertinolu şirket, bundan böyle geliştiricilerin App Store'daki listelerde gizlilik politikasını göstermesini zorunlu hale getiriyor. Alınan bu karar neticesinde şu anda App Store'da yer alan mevcut uygulamalar bu düzene uyum sağlamak zorunda değil. Ancak yeni uygulamalar ya da mevcut uygulamalara eklenecek güncellemeler bu kapsama giriyor. Haliyle geliştiricilerin bu hususa dikkat etmesi gerekiyor.

Yani artık geliştiriciler uygulamaların hangi verileri topladığını ve hangi yollarda kullanacağını net bir şekilde ifade etmek zorunda. Ekim'in ilk haftasından itibaren hayata geçirilecek olan bu sistem, kurallara uymayan geliştiricilerin uygulamalarının da App Store'dan kaldırılmasını sağlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >