Apple Madalyonu Kısım I: Başarısız olmuş 3 Apple projesi

Ping
Ping

iPhone, iPad, Apple Watch ve çok daha fazlası... Apple'ın ürün gamında çok büyük başarılara imza atmış onlarca farklı ürün var. Peki ama hayal kırıklığı yaratan projeler yok mu, elbette var. İşte karşınızda Apple'ın başarısız olmuş 3 ürünü:

Bundan 11 yıl önce duyurduğu ilk nesil iPhone ile mobil teknolojiler konusunda yeni bir çağ açan Apple, ürün ve hizmet satışları konusunda rekor kırmaya devam ediyor.

Evet; Apple, şu ana kadar iMac, MacBook, iPhone, iPad, Apple Watch ya da AirPods gibi ürünlerle rekor üstüne rekor kırmayı başardı. Ama aslında Cupertinolu şirketin de başarısızlıkla sonuçlanan çeşitli projeleri var.

İşte beklenen ilgiyi göremeyen ve tarihin tozlu raflarında yerini alan Apple ürünleri:

Macintosh Portable, Apple'ın ürettiği ilk taşınabilir dizüstü bilgisayar olma özelliği taşıyor. Ancak 7300 dolar civarındaki fiyat etiketiyle birçok kişi tarafından çok pahalı bulunmuş, dolayısıyla satışa sunulduğunda da beklediği karşılığı alamamıştı. Üstelik yaşanan pil problemleri de Macintosh Portable'ın kısa süre içinde tarihe gömülmesine sebep olan en önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Apple'ın diğer bir hayal kırıklığı ise QuickTake. Pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu fotoğraf makinesi aslında Apple'ın ürün farklı birçok çeşitlilikte ürün geliştirdiğinin net bir göstergesi. QuickTake'in başarıya ulaşmama sebebi pazarın bu tür ürünlere hazır olmaması olarak belirtiliyor.

Diğer bir başarısız proje ise Ping. Eski nesil sosyal ağ olarak tanımlanabilecek bu proje esasında iTunes üzerinden çalışan bir müzik servisi. Dünya genelinde 1 milyonu aşkın kullanıcı sayısına ulaşan Apple Ping, bugünkü Spotify ya da benzer müzik servislerinin atası olarak görülüyor. Servisin aradan geçen 2 yıl sonrasında kapatıldığını da not olarak eklemek gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >